blog-logo

Candidatul USR la Primăria Predeal a demisionat și își joacă cartea ca independent

Candidatul USR la Primăria Predeal a demisionat și își joacă cartea ca independent

Dănuț Constantin este profesor de meserie și anul trecut a luat decizia de a candida la funcția de primar al stațiunii Predeal, având în vedere dezastrul administrativ local: Consiliul Local nu mai funcționează, primar nu există, proiecte europene blocate, deși se obținuseră fonduri nerambursabile.

Așa se face că, în septembrie 2019, a intrat in USR. „Sincer, chiar am crezut ca este «un partid altfel». Dupa 10 luni, in iulie 2020, am ales sa-mi dau demisia. Văd comentarii în spațiul public, pro și contra, față de decizia mea de a-mi da demisia. Se fac speculații, comentarii, pronosticuri. Sunt un om ce lucrează în echipă, iar cei care au lucrat cu mine cunosc foarte bine acest fapt. Îmi place efervescența viziunilor și a proiectelor emanate de întreaga familie pe care, de fapt o formează echipa. Am ales USR. Am considerat că mă pot regăsi în acest nou partid. Ce nu înțeleg mulți este că oamenii fac partidul… nu partidul oamenii…“

A demisionat din USR, susține Constantin, pentru că moralitatea și coloana lui vertebrală nu se pot îndoi.

Am ieșit din USR când am constatat ca nu toți oamenii așa ziși «noi» sunt chiar noi. De fapt, unii sunt parte a unei strategii distrugatoare la Predeal. Motivul real al demisiei mele este acela că, atunci cand am aratat șefilor de la Brasov ca filiala noastra din Predeal merge cu «frâna de mână trasă» din cauza unui membru PSD infiltrat (dar susținut de șefi), nu am fost crezut. De fapt, am fost sfatuit mai tot timpul sa respect «statutul partidului» și sa-mi desfasor activitatea sub directa indrumare a superiorilor. Trebuie sa anunti unde te duci, cu cine vorbesti si ce vorbesti. Mai oameni buni, voi chiar glumiti ?? Să fii certat ca vrei să fii initator de proiecte este chiar ceva «altfel». M-a deranjat mult aceasta «disciplina de partid»”, ne spune Constantin.

Totul a culminat, mai spune Constantin, cu faptul ca, atunci cand prin documente a demonstrat cele susținute de el, sefii USR de la Brasov nu au facut absolut nimic. „Mai mult, Brasovul nu a luat atitudine nici când documente (false, depuse de o anumita persoană) au disparut din arhiva filialei. Dimpotriva, i-au sactionat tocmai pe cei care au incercat sa arate cum stau, de fapt, lucrurile la Predeal. Practic, am vazut o usurare din partea Brasovului cand mi-am dat demisia. Se pare ca atunci când ești prea «altfel» in partid nu ești agreat. Si atunci Brasovul pune oameni care corespund profilului cerut de la centru: a fi un «bun supus» este o conditie de membru USR. Nu pot accepta… nu vreau să mai aud «la vremuri noi… tot noi». Am ieșit dintr-un partid care, cu adevarat, dacă se va ține de ce a promis, ne poate schimba soarta. Când vrei schimbare, schimbi tot… ”.

Ce vrea Constantin?

El a anunțat că va candida ca independent la postul de primar al orașului Predeal și își adună semnăturile necesare, sprijinit de prieteni, dar și de oameni care au decis să îl susțină pentru că nu e afiliat politic.

„Eu nu candidez pentru o funcție. Candidez pentru comunitate. Membrii comunității au acum posibilitatea să facă schimbarea. Societatea civilă trebuie să se coaguleze pentru binele nostru, al tuturor. Nu trebuie să fim dezbinați. Cu multa munca și răbdare ne poate fi bine tuturor, nu doar câtorva. Astăzi orașul este prea sărac și înglodat în datorii, ca să ne mai permitem să pierdem încă 4 ani. Acesta sunt eu… un membru al comunității orașului Predeal”, ne-a declarat Constantin Dănuț.

Cine este Constantin Dănuț?

În perioada 1971 – 1980 a fost sportiv de performanță – atlet, proba sprint, la Steaua București (pe perioada stagiului militar) și la Clubul Metalul București.

Ulterior a făcut școala de antrenori și a absolvit Institutul de Educație și Fizică și Sport din București. A activat ca antrenor, elevii lui obținând rezultate foarte bune la competiții naționale și internaționale.

După 1990 a intrat în afaceri, în domeniul turismului, atât în zona de alimentație publică, cât și HORECA.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.