blog-logo

Când ar putea fi disponibil primul vaccin împotriva coronavirusului

Când ar putea fi disponibil primul vaccin împotriva coronavirusului

Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020, a declarat, duminică, comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides, potrivit Agerpres.

Stella Kyriakides, a susține că există „indicii bune” ca un vaccin împotriva COVID-19 să fie disponibil până la sfârşitul anului 2020.

Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides pentru ediţia online a Handelsblatt. Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei „mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc„, a spus ea.

Alte articole:   Ministrul Digitalizării: Dosarul cu șină nu va dispărea prea curând în România 

Comisarul european pentru sănătate a remarcat de asemenea un număr crescând de focare mai mici sau mai mari de coronavirus în mai multe state membre ale UE.

Stella Kyriakides a recomandat guvernelor să procedeze la „izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate„.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunţat că România a cerut Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.