blog-logo

VIDEO Ample controale ale polițiștilor brașoveni, în zonele aglomerate! 300 de sancțiuni aplicate!

VIDEO Ample controale ale polițiștilor brașoveni, în zonele aglomerate! 300 de sancțiuni aplicate!

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Ministerului Muncii, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov, au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost desfășurate activități de verificare cu efective mărite, în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Alte articole:   Incendiu la o casă din județul Brașov

Cu ocazia activităților desfășurate, în cursul zilei de 08 august 2020, la nivelul județului Brașov au fost verificate 342 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

De asemenea, au fost aplicate 300 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 160 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 40 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicie, 77 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, 2 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, 2 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Alte articole:   Bărbat reținut în urma unor percheziții care au avut loc, ieri, la Brașov!

Totodată, în cadrul acțiunilor au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, 3 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 553/2020, 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 1 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 34/2008.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste  40.400 lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea protejării populației prin prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Alte articole:   Ministrul Cîmpeanu: Ștacheta „trebuie coborâtă inteligent” la examenele naționale din acest an
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate