blog-logo

COVID-19. 50 de copii din Gorj, în carantină după ce au fost într-o tabără la Cheile Grădiștei!

COVID-19. 50 de copii din Gorj, în carantină după ce au fost într-o tabără la Cheile Grădiștei!

Aproape 100 de copii din Gorj sunt izolaţi, după ce au participat la două tabere. Alături de ei şi câteva cadre didactice care i-au însoţit. La Gorj, este în desfăşurare o amplă anchetă epidemiologică, pentru a dispune carantinarea tuturor contacţilor.

Este vorba despre două grupuri de copii din judeţul Gorj, cu vârste de până la 14 ani. Grupuri de elevi care au ales să plece în taberele şcolare, deşi organizatorii anulaseră aceste evenimente. Părinţii copiilor şi profesorii au decis să meargă pe cont propriu, pentru că organizatorii taberelor nu au vrut să le restituie plăţile făcute în avans. Astfel, un grup de 47 de elevi a plecat, cu tot cu profesori, pe litoralul românesc. Au decis să meargă cu trenul. Celălat grup, format din 50 de copii, a plecat cu un autocar la Braşov, la Cheile Grădiştei.

Alte articole:   Mai multe străzi din Cristian rămân fără curent electric

La întoarcere, doi copii s-au simţit rău, iar părinţii au decis să-i testeze la laboratoare private. Practic, în ambele tabere de copii, testele au ieşit pozitive. Anchetele epidemiologice, pentru că vorbim de două anchete, au început sâmbătă seara, când s-a aflat de copiii infectaţi. Peste 100 de persoane vor fi carantinate la domiciliu, pentru că în afara copiiilor, care sunt aproape 100, vor fi izolaţi şi părinţii acestora. O anchetă a stabilit, până acum, că unul dintre părinţii unui copil ieşise pozitiv când fiul lui se afla deja în tabără la mare. La întoarcere, au apărut simptome şi la el, iar rezultatul testului este pozitiv.

Alte articole:   Raluca Turcan: Majorarea pensiilor cu 40% e o iluzie

Sursa: Europa FM

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate