blog-logo

503 persoane testate pozitiv, izolate la domiciliu, 750 în carantină, la Brașov

503 persoane testate pozitiv, izolate la domiciliu, 750 în carantină, la Brașov

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

  • ■ 2271 pacienți declarați vindecați
  • ■ 427 pacienți internați în spitale
  • ■ 503 persoane cu test pozitiv aflate la domicilii, care au consimțit să se izoleze
  • ■ 750 persoane aflate în carantină la domiciliu
  • ■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată
  • ■ 124 persoane decedate

► Amintim că este în vigoare Hotărârea nr.18/29.07.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, privind noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Alte articole:   Proiecte pentru 2021 la Prejmer, în contextul crizei sanitare

Astfel, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Brașov.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și pe toate arterele pietonale intens frecventate și în alte zone aglomerate.

► Prefectul județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu noul coronavirus.
Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Alte articole:   Se rezolvă problema banilor la buget. Guvernul PNL, USR-PLUS, UDMR a fixat un plan de amenzi!

► La linia telefonică TelVerde 0800 800 165 cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.