blog-logo

Polițiștii au aplicat peste 80 de sancțiuni, în valoare de peste 16.200 de lei, în ultimele 24 de ore

Polițiștii au aplicat peste 80 de sancțiuni, în valoare de peste 16.200 de lei, în ultimele 24 de ore

Sub autoritatea Instituției Prefectului, în ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, au continuat să desfășoare activități de verificare în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cu ocazia activităților desfășurate ieri, 07 august 2020, la nivelul județului Brașov au fost verificate 172 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

 În cadrul acțiunilor au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 52 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 14 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 19 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, dintre cele 87 de sancțiuni contravenționale, 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționle aplicate este de peste 16.200 lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Siguranța cetățenilor este prioritară pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, a declarat agent Nadia Olaru.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   4 martie: 200 de cazuri noi de coronavirus, la Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate