blog-logo

Administrația PNL a ratat oportunități pentru Brașov. Marian Rasaliu și Florin Orțan vor lupta pentru potențialul județului

Roxana Mînzatu, deputat PSD Brașov, prezentă la evenimentul de lansare în competiția electorală pentru Primăria Brașov a doctorului Florin Orțan, a criticat administrația liberală a ultimilor 30 de ani la Brașov.

„Pe Florin Orțan l-am cunoscut în 2015, înainte de a fi senator, tocmai printr-un proiect dedicat medicinei brașovene. Era vorba de un proiect cu fonduri europene, care a adus, până la urmă, un angiograf și resurse de cercetare medicală pentru cardiologie în Spitalul Județean Brașov.
Sunt oameni (Florin Orțan și Marian Rasaliu) care, înainte de a intra în politică, sunt dedicați comunității și sunt diferiți de ceea ce înseamnă conducerea liberală a județului și de… conducerea liberală a municipiului Brașov.

Pentru că, la Brașov, un județ și un oraș condus de dreapta în ultimii 30 de ani, decidenții știu să facă proiecte și știu să lucreze doar pentru colegii lor de partid. Ori eu cred că, din decembrie 2016 încoace, parlamentarii PSD Brașov, Guvernul PSD, au adus finanțare, au adus teren, au dat legi pentru un județ care era condus de dreapta, arătând că, într-adevăr, noi facem un alt fel de politică.

Acea politică pe care brașovenii au cerut-o mereu.

Oameni buni, lucrați pentru comunitate, lucrați pentru investiții, nu vă mai certați, nu vă mai bateți între voi, iar comunitatea să piardă. Și să fim sinceri, cei care am urmărit politica brașoveană știm bine că marile oportunități care au fost ratate de județul și de orașul nostru, au fost ratate pentru că mereu au existat lideri locali, care, din orgolii, din interese personale, electorale sau de alt fel, s-au certat, s-au bătut, s-au sabotat zeci de ani la rând, blocând astfel proiecte precum aeroportul și construirea unui spital.

Alte articole:   17 octombrie - Ziua Patrimoniului Cultural Imaterial

Cei mai importanți pași au fost făcuți în acești ultimi 3 ani și jumătate, pentru că PSD, atât în Consiliul local, cât și în Consiliul județean, cât și în Parlament, a înțeles să lupte, concret, pentru proiectele Brașovului. Dar PNL-ul nu știe să facă acest lucru; ei știu doar să lucreze, să dea finanțare colegilor lor de partid și să încerce să racoleze primari de la PSD, acesta fiind practic un obicei pe care noi, echipa PSD Brașov am arătat că vrem să îl schimbam.

Așadar, cred în colegii mei, în candidatura lui Florin Orțan la Primăria Brașov și în candidatura lui Marian Rasaliu la Consiliul Județean, pentru că eu cred în potențialul zonei noastre. Și poate lumea vede numai lucrurile bune care sunt în Brașov sau în județ, dar știe lumea că în județul Brașov avem și cele mai mari niveluri de sărăcie și de abandon școlar în zone cum ar fi Rupea?

Știe lumea dezastrul din ceea ce înseamnă transportul public de călători în județul nostru? Și cât de important ar fi ca președintele Consiliului Județean să se ocupe de îmbunătățirea transportului public de călători, pentru ca elevii, dascălii să poată merge la școli bune, pentru ca părinții să meargă la un loc de muncă. Este aceasta una din temele pe care o pregătesc cu Marian Rasaliu.

Alte articole:   COVID-19. Rată de infectare de 9,81 la mie în municipiul Braşov! Incidență de aproape 12/mie la Sânpetru!

Știe lumea că în Municipiul Brașov tinerii nu pot beneficia de locuințe sociale? Știe lumea ce se întâmplă în administrația Municipiului când te duci sa ceri o locuință socială, pentru că nu ai posibilitatea să îți plătești o chirie pe piața liberă? Sunt lucruri care nu au fost rezolvate, lucruri trecute sub tăcere, și sunt lucruri pe care, sunt convinsă, ambii mei colegi le vor aborda din prima zi de mandat și vor lucra la aceste aspecte și la multe altele, care sunt neîmpliniri ale Brașovului.

Este un dezastru în spitalele brașovene, multe sunt ruine. Și nu pot sa nu subliniez asta, spitalele sunt în administrarea Consiliului Județean Brașov condus de PNL din totdeauna. Au fost și în administrarea Primăriei Brașov și sunt ruine! Și clădirile sunt administrate de PNL și trebuie să o spunem cu subiect și predicat. Oamenii au văzut ce se întâmplă la Stejeriș, la Mârzescu.

De ce nu s-au luat măsuri pentru a se renova și îmbunătăți acele spitale de zeci de ani? Pentru că și nouă, celor de la PSD, ni se spune „sunteți de 30 de ani la putere la nivel național.” În județul Brașov și în municipiul Brașov, PSD nu a condus niciodată. Responsabilitatea stării spitalelor brașovene este integral a celor de la PNL și a celor de dreapta.

Alte articole:   Un sânpetrean, la Campionatul Mondial de Culturism din Spania FOTO & VIDEO

Iar doctorul Orțan, prin tot ceea ce a făcut în acești 3 ani, în sprijinul construirii Spitalului Regional de la Brașov, în sprijinul dotării Spitalului Județean actual Brașov, Marian Rasaliu prin implicarea pe care a avut-o în tot ceea ce înseamnă aducerea terenului pentru spitalul de la Brașov, în toate activitățile pe care le-a avut cu Ministerul Sănătăţii.

Sunt oameni care au arătat că pentru ei, sănătatea brașovenilor este prioritate 0 și ca investiție și ca legislație. Și cred că avem nevoie de administratori ai acestui oraș și ai acestui județ pentru care sănătatea brașovenilor să fie prioritate 0. Într-un oraș, oricât ar fi el de senzațional, de frumos pentru turiști, cu ritmuri de creștere citez „mai mare decât al Singaporelui”, oamenii nu vor rămâne câtă vreme mor cu zile, nu se pot trata și trebuie să-și trateze orice afecțiune mai importantă în București, Târgu Mureș, Cluj.

De aceea, cred ca Marian Rasaliu și Florin Orțan vor fi oamenii capabili să unească toate energiile pentru a concretiza rapid și proiectul construirii unui nou spital regional la Brașov și se vor ocupa și de starea spitalelor de astăzi, în funcțiune, pentru ca ele să ofere condiții decente, omenești, pentru pacienții brașoveni.

Cred că brașovenii vor acorda acestei echipe, încrederea deplină pe care eu deja o am în ea!” a declarat Roxana Mînzatu, deputat PSD

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.