blog-logo

Statul va acorda credite de până la 140.000 de euro, în funcție de tipul de locuință achiziționat, în cadrul programului ,,Noua Casă”

Statul va acorda credite de până la 140.000 de euro, în funcție de tipul de locuință achiziționat, în cadrul programului ,,Noua Casă”

Programul ,,Prima Casă” a fost redenumit și modificat, potrivit unei ordonanțe, ce a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. De acum, programul se numește ,,Noua Casă”. Noul program stabilește că se vor acorda credite de până la 140.000 de euro, în funcție de tipul de locuință achiziționat, scrie avocatnet.ro.

Potrivit programului ,,Noua Casă”, se vor acorda:

  • cel mult 140.000 de euro echivalent lei, pentru locuințele noi și consolidate, recepționate la terminarea lucrărilor cu cel mult cinci ani înainte de data solicitării finanțării, în procent de maximum 60% din valoarea creditului, reprezentând maximum 85% din prețul de achiziție al locuinței, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei;
  • cel mult 70.000 de euro echivalent lei, pentru achiziționarea altor categorii de locuințe, în procent de maximum 50% din valoarea creditului, reprezentând maximum 95% din prețul de achiziție al locuinței, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei.

A fost modificată și valoarea avansului minim, care va fi între 5% și 15%, în funcție de tipul de locuință achiziționat. Acest avans reprezintă, de fapt, diferența dintre preţul de achiziţie al locuinţei rezultat din promisiunea bilaterală de vânzare şi finanţarea garantată și se plătește astfel:

  • minimum 15% din preţul de achiziţie al locuinţelor, de către cei care vor cumpăra locuințe noi și consolidate;
  • minimum 5% din prețul de achiziție al locuințelor, de către cei care vor cumpăra alte tipuri de locuințe.

Detalii aici.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.