blog-logo

Programul „Noua Casă”, operaţional de la mijlocul lunii august

Programul „Noua Casă”, operaţional de la mijlocul lunii august

Programul „Noua Casă” va fi operaţional la 15 august, transmite Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

Potrivit acestuia, normele de aplicare vor fi aprobate săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei de Guvern.

Dumitru Nancu amintește că plafonul a fost mărit și spune că dezvoltatorii trebuie încurajați să ofere nişte condiţii superioare.

„Normele sunt în prag de avizare. Noi sperăm ca săptămâna viitoare normele să intre în aprobare de şedinţă de Guvern, iar la 15 august programul va fi operaţional. Încercăm să încurajăm noile construcţii. Faţă de fostul program ‘Prima Casă’ am mai mărit plafonul la 70.000 de euro. Trebuie să încurajăm şi românii care au un venit mai mare, dar şi dezvoltatorii să ofere nişte condiţii superioare. Dacă un român câştigă mai mult, de ce să nu şi dăm posibilitatea să aplice pentru programul ‘Noua Casă’? Pentru orice locuinţă construită în ultimii cinci ani şi de acum încolo, poţi accesa un credit între 70.001 euro până la 140.000 euro, cu un avans mai mare, de 15%”, a afirmat Dumitru Nancu, la întâlnirea COAL-live!, la care au participat antreprenori şi reprezentanţi ai autorităţilor, organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).

Conform FNGCIMM, programul “Noua Casă” a adus două noi categorii de credite pentru locuințele noi, dar și schimbări la valoarea plafonului și a avansului.

Alte articole:   Primarul din Comăna, reținut după ce a amenințat cu moartea doi ofițeri de poliție
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate