blog-logo

Polițiștii din Brașov: ,,Viața fără droguri, informații utile părinților!”

Polițiștii din Brașov: ,,Viața fără droguri, informații utile părinților!”

Consumul de droguri, prin  efectele sale devastatoare directe și indirecte și prin repeziciunea cu care se propagă, reprezintă o provocare majoră cu care se confruntă mai ales adolescenții și tinerii. Și asta se datorează faptului că aceștia sunt mult mai deschiși la  experiențe noi, mai permeabili în adoptarea unor comportamente de risc, din cauza informațiilor insuficiente, periculoase.

Pentru a se reuși diminuarea consumului este imperios necesară o informare corectă în rândul părinților și tinerilor cu privire la consumul și efectele acestora.

Vreți să aveți un copil sănătos care să nu consume droguri? Mulţi părinţi au dificultăţi în a recunoaşte consumul imediat de droguri, mai ales că multe dintre semnele şi simptomele care apar în cazul consumului de substanţe interzise sunt perfect normale la adolescenţi.

Alte articole:   Leul s-a „vaccinat” pentru criza Covid

Dacă:

ați observat schimbări recente în comportamentul sau personalitatea copilului dumneavoastră,

este retras, se enervează ușor, este neliniștit, apatic,

apar schimbări ale obiceiurilor alimentare,

îşi neglijează igiena, aspectul fizic,

și-a pierdut interesul pentru activități de care obișnuia să se bucure,

și-a schimbat cercul de prieteni,

are probleme financiare sau probleme cu legea,

ceva nu este în regulă, luați imediat măsuri, arătați-i că vă pasă și adoptați o atitudine adecvată! Comunicați cu el și faceți-l să se simtă responsabil. Ajutați-l să facă alegeri sănătoase înlocuind substanțele interzise cu activități sportive, diete alimentare echilibrate etc., și convingeți-l să plece din „grupul de prieteni” care-l poate influența.  

Alte articole:   5 elemente de bază de luat în considerare înainte de a înființa o afacere de comerț electronic

ATENȚIE!

Există tendința în rândul consumatorilor de a nega sau cel puțin de a minimiza prezența problemelor. În acest caz, printre propozițiile cele mai repetate sunt: ” eu dețin controlul”, ”pot să mă las oricând”, ”eu nu voi fi dependent”, ignorând prezența unor probleme evidente.

Dacă ați sesizat astfel de probleme legate de consumul de substanțe vă puteți adresa reprezentanților Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov care oferă sprijin de specialitate, servicii gratuite și cu asigurarea confidențialității, iar în cazul în care doriți să sesizați  Poliția despre săvârșirea unei infracțiuni de trafic de droguri  sunați la 112.  

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.