blog-logo

Elevii vor merge fizic la școală din 14 septembrie. Trei scenarii pentru funcționarea școlii

Elevii vor merge fizic la școală din 14 septembrie. Trei scenarii pentru funcționarea școlii

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar preuniversitar, care va începe pe 14 septembrie.

Potrivit președintelui, majoritatea elevilor vor merge fizic la școală, dar decizia se va lua, la propunerea școlii, a inspectoratului școlar și se va decide în comandamentul județean pentru situații de urgență.

„Vă rog să rețineți aspectele cele mai importante. Anul școlar preuniversitar începe pe 14 septembrie, majoritatea copiilor vor merge efectiv la școală, punem accent pe învățământ de calitate, pe siguranța și sănătatea elevilor și învățământul online vine să completeze învățământul acolo unde nu se pot ține cursuri fizic. Decizia, dacă elevii merg la școală sau învață online, se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, sigur, la propunerea școlii, a inspectoratului școlar, și, în final, se decide împreună cu ceilalți factori din comandamentul județean. Acestea sunt lucrurile care sunt foarte clare acum. Restul se va clarifica în diferite formate interministeriale în zilele următoare și vor fi făcute publice toate aceste date”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a spus că autoritățile au stabilit trei scenarii în funcție de care școlile ar putea fi închise total sau parțial, pe baza numărului de noi infecții Covid-19 la mia de locuitori din fiecare localitate.

Alte articole:   Braşovul, locul 3 în topul insolvenţelor, în ianuarie 2021

El a explicat, care sunt cele trei scenarii – verde, galben, roșu – în funcție de care se va decide funcționarea școlii.

  • scenariul „verde”, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19;
  • scenariul doi, care înseamnă scenariul „galben”, între unu şi trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile,
  • şi scenariul trei, „roșu” când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă.

Scenariile se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală, în funcție de numărul de bolnavi din localitate.

„Scenariul „verde” înseamnă un număr foarte mic sau deloc de bolnavi în localitatea respectivă. La extrema cealaltă, scenariul „roșu”, mai mult de 3 persoane pe zi, în medie, în ultimele zile, înseamnă scenariu de avarie, când nu se face școală fizic, ci se învață online, și scenariul „galben” care este între ele.

Scenariul „galben” înseamnă practic că grădinițele și primarul merg la școală, clasele VIII și XII, care se pregătesc pentru examen merg la școală, iar restul claselor, în funcție de decizia școlii, o parte vin la școală și o parte nu, ca să facă loc pentru distanțare suficientă pentru cei care vor merge în fiecare zi la școală”, explicat președintele Klaus Iohannis.

În funcție de situația locală, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide cum va funcționa școala.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate