blog-logo

Cât va costa vaccinul împotriva COVID-19 produs de americani

Cât va costa vaccinul împotriva COVID-19 produs de americani

În cursa pentru elaborarea unui vaccin anti-COVID-19 au intrat numeroase companii din întreaga lume, care vor să obțină un vaccin eficient, care să protejeze oamenii de noul coronavirus, să fie disponibil la scară largă și să aibă un preț accesibil.

Compania farmaceutică din SUA, Moderna cere între 32 şi 37 dolari pe doză pentru vaccinul său împotriva coronavirusului pentru unii clienţi, scrie cnbc.com, relatează mediafax.ro.

Compania susține că acesta este un „preţ de pandemie“, care va depinde şi de numărul de doze comandate de fiecare ţară.

„Lucrăm cu guverne din întreaga lume şi cu alte entităţi pentru a ne asigura că vaccinul va fi accesibil independent de capacitatea de plată“, a spus într-o discuţie cu investitorii consilierul delegat al companiei Moderna, Stephane Bancel.

În timp ce, pentru compania Moderna, „milioane de doze“ înseamnă o comandă mică, situaţie în care o doză costă între 32 şi 37 de dolari, preţul va fi mai redus pentru ţările care solicită volume mari de vaccin.

Alte articole:   Amical inedit pentru Kids Tâmpa Brașov

Preţul pe care Moderna îl percepe pentru comenzile mici este mai mare decât cel cerut de o altă companie farmaceutică americană, Pfizer, de 19,5 dolari pe doză.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.