blog-logo

Atunci când îți recunoști public incompetența!

Atunci când îți recunoști public incompetența!

Ultimele zile au adus două noi subiecte de interes local, care ne arată încă odată cât de slab este gestionat sportul în municipiul Brașov.

Acum câțiva ani, se anunța cu surle și trâmbițe înființarea la Brașov a unui centru de excelență în handbal feminin și a unui centru olimpic la handbal masculin. Dacă la băieți această mișcare ar fi fost de înțeles prin dorința de a avea la îndemână cei mai buni tineri handbaliști pentru a reînființa echipa de seniori a Brașovului, la feminin a fost o decizie greu de înțeles la acel moment deoarece la echipa de handbal a Brașovului se puneau bazele unui centru de junioare foarte puternic. Mai mult apăruse și un club privat care a și devenit campion național la junioare acum doi ani. Până la urmă, fără nici o consultare a specialiștilor sau a cetățenilor, fiind vorba de susținere din bani publici, se dă drumul la acest centru.

Alte articole:   Începe Evaluarea Națională la clasa a VI-a. Testarea nu se va susține la aceeași oră în toate județele

După câțiva ani, văzând că nu se pun bazele unui proiect serios, centru de băieți se desființează și astfel se șterge de pe harta handbalului masculin orașul nostru. La fete situația este și mai gravă, după ce au ocupat puțina infrastructură existentă și au cheltuit din banii brașovenilor, FRH(Federația Română de Handbal) mută acest centru la vecinii de la Sfântu Gheorghe. Poate nu este o pierdere foarte mare în plan sportiv, dar în plan managerial și de imagine, pune actuala conducere a orașului într-o nouă ipostază jenantă iar brașovenii trebuie să țină cont de acest lucru pe viitor.

Acum șase ani apare la Brașov și echipa de polo pe apă seniori, un ”mariaj” ciudat la început cu cei de la Sportul Studențesc București dar care s-a dovedit foarte util orașului nostru. Au sosit la Brașov oameni care iubesc acest frumos sport și investesc bani privați, gen Oana Dinulescu, și mai ales nume sonore ale domeniului gen Nicu Oanță ca jucător sau RELU GEORGESCU (echivalentul lui Gh. HAGI în fotbal pentru cine nu-l cunoaște) ca antrenor. Deja din primul an lumea este interesată de noul fenomen sportiv și chiar se formează grupe de copii și juniori.

Alte articole:   STS: Cum poate fi obținut și cum va funcționa pașaportul COVID pentru România

Relu Georgescu duce echipa în finala Cupei României și chiar în cupele europene aducând o imagine pozitivă orașului nostru. Era un lucru prea frumos care să dainuie și atunci s-a rupt parteneriatul cu Sportul Studențesc, cu o explicație totuși plauzibilă: au crescut copiii Brașovului și trebuie să le oferim șansa să joace la seniori, ba chiar s-a pus monopol pe Bazinul Olimpic pentru ca acești copii să aibe condiții de performanță!

Ce să vezi, după doar un an de zile și un sezon neîncheiat din cauza pandemiei: echipa de polo de apă a Brașovului se desființează, invocându-se lipsa finanțării. Asta e o nouă ”gogoașă” a conducătorilor noștri iubiți atâta timp cât se știa că în 2020 clubul sportiv municipal i s-a alocat un buget superior celui din 2019!

Alte articole:   Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică regulamentul pentru reabilitarea fațadelor

Curajoși, poloiștii s-au dus să ceară explicații direct la Primărie.

Când ți se ”pichetează” intrarea de către proprii ”copii”, rușinea față de ei trebuie să fie maximă și mai ales un mesaj clar către cetățeni: PRIN FIECARE FAPTĂ A ACTUALEI ADMINISTRAȚII, SE DISTRUGE ȘI CE A MAI RĂMAS DIN SPORTUL BRAȘOVEAN!

Pro Romania Brașov nu vă permite prin persoana mea astfel de atitudini privind sportul brașovean !

  • Ciprian JURUBESCU
  • Coordonator Departamentul de sport
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate