Până în 4 septembrie brașovenii pot solicita înscrierea în Registrul electoral pentru alegerile locale

Până în 4 septembrie brașovenii pot solicita înscrierea în Registrul electoral pentru alegerile locale

Având în vedere prevederile Legii nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, fac cunoscut că dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.

Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor.

Până cel mai târziu cu 23 de zile înaintea datei scrutinului, respectiv până în data de 4 septembrie 2020, cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală în care au loc alegeri pot solicita primarului, pe baza actului de identitate, înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Alte articole:   Cine este noul director al Filarmonicii Brașov?

Cererile pentru înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reședință în Municipiul Brașov pentru execrcitarea votului din data de 27 septembrie 2020 se depun la Registratura Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, camera 26, telefon 0268/414460 în fiecare zi lucrătoare în intervalul orar 09,00 – 11,00.

Persoanele care formulează cereri pentru exercitarea dreptului de vot pentru care au solicitat înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă vor putea vota numai în circumscripţia electorală unde îşi au reşedinţa, astfel că persoanele respective vor figura numai în listele electorale permanente ale circumscripţiei electorale unde îşi au reşedinţa.

În ziua votării, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare înscrie în lista electorală suplimentară, persoanele care nu au solicitat înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă.

Alte articole:   A început asfaltarea „Drumului de sub munte”

Având în vedere art. 17 alin. (1) din Legea nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, potrivit căruia ”Primarii asigură condiţiile necesare consultării de către alegători a Registrului electoral la sediul primăriei”, comunic că verificările de înscriere în Registrul electoral se fac la camera 26 – Registratura Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, cu sediul în Municipiul Brașov, Bd.Eroilor nr.8 (Primăria Brașov, intrarea dinspre str.Nicolae Iorga), telefon 0268/414460, în zilele lucrătoare între orele 09,00 – 11,00.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate