blog-logo

Spitalele din Brașov, adaptate pentru a acoperi necesarul de paturi la ATI

Spitalele din Brașov, adaptate pentru a acoperi necesarul de paturi la ATI

Locurile la ATI pentru pacienții COVID-19, din spitalele din țară, care au un număr crescut de cazuri, vor fi suplimentate, a anunțat Ministrul Sănătății. Brașovul se află pe lista județelor în care vor fi adaptate paturile de la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru și-a exprimat părerea privind creșterea fulminaintă a pacienților COVID-19 internați la Terapie Intensivă.

Întrebat dacă este îngrijorat de creşterea numărului de pacienţilor la terapie intensivă, Tătaru a spus că sunt pregătite şi alte spitale de rezervă care să fie o a treia sau a patra linie care să poată prelua cazurile, ca să nu se producă o aglomerare sau blocare a spitalelor, potrivit news.ro.

„Rămânem în continuare precauţi, rămânem în continuare în acelaşi registru, în adaptarea paturilor de terapie intensivă în diferite unităţi spitaliceşti. Adaptăm unităţile spitaliceşti din judeţele care au un număr crescut de cazuri şi aici ne referim la Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Galaţi şi Municipiul Bucureşti, dar în acelaşi timp pregătim şi centre zonale unde pot fi preluaţi pacienţi de terapie intensivă care nu mai au loc în aceste judeţe”, a declarat Nelu Tătaru luni la Digi 24, întrebat dacă este îngrijorat de creşterea numărului pacienţilor la ATI.

El a precizat că nu ne putem baza doar pe spitalele de rezervă care sunt în pregătire pentru a fi preluaţi aceşti pacienţi şi a îndemnat, din nou, oamenii să respecte regulile de protecţie.

„În acest context avem şi paturi de terapie intensivă pe care le transformăm în acest moment, cum sunt Timişoara, Cluj, Târgu-Mureş şi pregătim şi alte spitale de rezervă, haideţi să spunem o a treia sau a patra linie care să poată prelua la un moment dat. Nu vreau să ne lăsăm în această bază. Această pandemie nu se tranşează în unităţile medicale, în unităţile medicale se tranşează tratarea şi salvarea vieţii acestor pacienţi infectaţi. Să nu ajungem la un număr mare de pacienţi infectaţi şi acest lucru depinde foarte mult de respectarea regulilor şi repet purtarea măştii de protecţie în spaţii închise, dezinfectantul şi distanţarea fizică”, a completat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că „în condiţiile în care respectăm toate aceste reguli vom observa un platou al numărului de cazuri şi apoi o scădere a cazurilor de la o zi la alta. Dacă nu respectăm aceste reguli, atunci vom asista la o aglomerare a cazurilor în spitale”. 

Alte articole:   Pâinea şi produsele de panificaţie nu reprezintă un vector de transmitere a coronavirusului

Luni, 3 august, în spitalele din România, la Terapie Intensivă erau internaţi 419 pacienţi COVID-19.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate