blog-logo

România are nevoie de o altfel de putere: nu cea a „băieţilor isteţi” de ieri sau a şmecherilor cartierelor de lux de azi

România are nevoie de o altfel de putere: nu cea a „băieţilor isteţi” de ieri sau a şmecherilor cartierelor de lux de azi

Ultimii ani de istorie a României au însemnat nu doar o succesiune demolatoare de schimbări de regim, cât mai ales o copleşitoare tranziţie subversiv fabricată care a modificat structura şi natura societăţii româneşti, în cele mai sensibile, tradiţionale şi predictibile manifestări ale sale.

Lumea s-a schimbat surprinzător de repede, adesea peste puterea de înţelegere şi adapare a multora dintre români, şi drept urmare, puţini au fost şi mai puţini au rămas dintre aceia care au înţeles realităţile la vedere  sau cele subterane, care ne-au vlăguit naţiunea.

Am proiectat reforme după reforme, am şmenuit  o economie de piaţă retardată, am făcut sluj la toate poruncile comisarilor, indiferent cât de nevrednici s-au dovedit a fi în cele din urmă, ne-am răstit la bruma de patrioţi  care mai rătăcesc şi astăzi cu virtuţile în inimi, ba chiar am mimat scena succesiunii la putere dând impresia schimbării la faţă.

O conspiraţie a solidarităţii criminale, transpartinică, transdoctrinară, transetnică, transfrontalieră, transreligioasă, transmorală   s-a însinuat în fiecare celulă vitală a societăţii, a falsificat codul de valori şi a produs un mutant comportamental perfid, extravagant, bazat pe puterea banului, pe risipirea clipelor de viaţă, pe refuzul construcţiei şi abandonarea creaţiei.

Alte articole:   Hotărârile CNSU prin care au fost închise școlile din toată țara, anulate de Curtea de Apel București

S-a reuşit exportul ilegal a unei imagini murdare care ne prezintă ca pe un popor sordid, camuflat în mituri, deloc pragmatic, bun doar de pus la muncă ieftină şi iobăgit până la exterminare, căpătuit prin cerşit sau hoţie arogantă, educat în pas alergător, schimbător şi oportunist  cu puterea învingătoare, parazitat de boli aduse de pe alte meridiane, dar mai ales înfumurat şi distrugător ca mulţime, laş şi umil ca individ. Explicabil, pentru că „băieţii cei isteţi” de ieri, sau şmecherii cartierelor de lux de azi, au avut grijă să pună mâna pe tot ce înseamnă pârghie de manipulare şi control public: ziare, radio, televiziuni de toate felurile, grupuri civice legitimate de ei înşişi, bani, funcţii cheie în sistem ticăloşit, şi câte altele.

Am încetat aproape să credem că cineva ar mai fi în stare să remedieze acum, sau măcar să sancţioneze această devastare fără seamăn. Am fi îndemnaţi mai degrabă să lăsăm capul jos, a resemnare, mai ales că ştim că singurul lucru care a evoluat spectaculos în aceaste vremuri de coabitări „social-democrate”, „liberale” sau „portocalii” este recunoscut prin uzurparea drepturilor cetăţeanului, mimarea libertăţilor individului, amplificate de o subversivă represiune politică şi izolaţionism civic.

Alte articole:   Bărbat reținut în urma unor percheziții care au avut loc, ieri, la Brașov!

Trăim vremuri grele, o pandemie care a pus la pământ economia României, chiar dacă mulți nu cred acest lucru. Măsurile de redresare economică sunt mai mult promisiuni electorale, iar măsurile concrete nu au darul de a rezolva problemele nici ale angajaților, nici ale angajatorilor. Ne uităm că actuala guvernare face jocurilor puterilor străine și este în interesul multinaționalelor, care nu au alt scop decât să exporte profitul realizat în România.

Este momentul în care antreprenorii români trebuie să fie ajutați concret. Trebui susținut și protejat capitalul românesc. Trebuie acordate granturi firmelor românești de producție, dar trebuie acordate și facilități specialiștilor români, nu doar celor din construcții sau IT. Trebuie susținută agricultura, cât mai avem pământ românesc. Trebuie să fim mândri de ceea ce facem, de ceea ce producem.

În alte țări există adevărate campanii mediatice susținute ca politică de stat pentru a cumpăra servicii, produse, alimente fabricată în respectiva țară. La noi, slugile de la București ne spun că nu avem voie să afișăm la raft că mâncarea este românească. Chiar trebuie să cumpărăm toate gunoaiele multinaționalelor?

Alte articole:   Descinderi la hoții de curent electric din Gârcini!

Trebuie să nu ne mai fie rușine că suntem români. Acesta este motivul pentru care am optat pentru acest partid, ai cărui membri fondatori sunt adevărați patrioți.

Marea noastră problemă nu a venit niciodată din natura Naţiunii Române, ci din nenumăratele falsuri pe care încă le acceptăm cu naivitate ca fiind valori continentale recunoscute. Marea noastră problemă vine din subţirimea raţionalismului individual care se reproduce la scară socială într-o perpetuă şi fetişă resemnare.

Marea noastră problemă a fost din totdeauna netemeinicia şi renunţarea la reguli în folosul improvizaţiei, a copismului mimetic şi a lucrului de mântuială.

Acesta este crezul meu și acestea sunt motivele pentru care m-am înscris în Partidul Neamul Românesc!

  • Ștefan-Dumitru BRUMĂ
  • președinte organizația municipală

Curriculum Vitae

Născut în 21.12.1969, absolvent al Colegiului Național „Andrei Bârsăneanu” – secția economic, Institutul de Diplomație Comercială Nicolae Titulescu, antreprenor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate