blog-logo

Cu mască la Râșnov și Bran. Orele și zonele unde purtarea măștii este obligatorie

Cu mască la Râșnov și Bran. Orele și zonele unde purtarea măștii este obligatorie

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Bran și Râșnov au emis hotărârile prin care au stabilit care sunt spațiile deschise în care este obligatorie purtarea unei măști de protecție începând cu data de 1 august 2020.

Astfel, potrivit deciziei CLSU Râşnov, începând cu data de 1 august 2020, masca de protecție este obligatorie în următoarele zone de pe raza teritorială a orașului Râșnov:

  • Piața Agroalimentară și Piața Industriei
  • Stațiile RAT Brașov de îmbarcare/debarcare călători, stațiile CFR
  • Parcuri ( I.L. Caragiale, I.S.R., Romacril, Florilor I și II, Centrul Nord, Școala Gimnazială nr. 3 ) și zonele de îmbarcare/debarcare pentru transportul pe cablu ( ascensor pe plan înclinat )
  • Zone de agrement ( Valea Cărbunării, Valea Cetății, Promenada Sissi, Cetatea Tărănească Râșnov ) între orele 10 – 21, de Luni până Duminică.
Alte articole:   Mihai Cîmpeanu a câștigat Primăria Codlea

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza orașului Râșnov desfășurate atât în interior cât și în exterior.

Purtarea măștii de protectie este obligatorie și în toate zonele din orașul Râșnov unde se crează aglomerări de persoane și nu poate fi respectată regula distanțării sociale de minim 1.5 m.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Râșnov a mai anunțat că masca nu este obligatorie în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Cu mască, în apropierea Castelului Bran

În ceea ce privește stațiunea turistică Bran, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că masca este obligatorie în toate zilele săptămânii, între orele 10.00 – 20.00, pe strada Piața Stoian (calea de acces pietonală către Castelul Bran).

Alte articole:   PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,1% în august

Tot în fiecare zi şi tot între orele 10.00 – 20.00, masca este obligatorie în toate zonele în care se desfăşoară activităţi de comercializare a produselor tradiţionale, a suvenirurilor şi a produselor de tip fast food.

Regula măștii trebuie respectată și în aria bisericilor, în stațiile de autobuz și la Târgul Branului (în acest ultim caz, masca este obligatorie între orele 06.00 și 14.00).

În hotărârea aprobată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Bran nu există nici o referire la faptul că masca nu este obligatorie în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate