blog-logo

Virgil Musta: Dacă luăm măsuri bune, numărul cazurilor de COVID-19 va scădea cam în două săptămâni

Virgil Musta: Dacă luăm măsuri bune, numărul cazurilor de COVID-19 va scădea cam în două săptămâni

Șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, medicul Virgil Musta, a vorbit duminică, la Digi24, despre măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului și reducerea cazurilor de Covid-19.

Medicul a spus că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuiau luate mai devreme, înainte ca numărul cazurilor să o ia pe panta ascendentă, subliniind faptul că în situația actuală, trebuie să mai așteptăm pentru reducerea cazurilor, cu condiția să fie impuse măsuri.

„Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a comentat dr. Virgil Musta la Digi24 numărul de cazuri de coronavirus anunțat duminică de autorități.

Acesta este de părere că trebuie luate „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase” și completează că, de fapt, măsurile ar fi trebuit luate mai din timp.

 „Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, a estimat medicul.

Totodată, Virgil Musta consideră că sunt indicate măsuri locale, adaptate la specificul fiecărei zone afectate de coronavirus.

„Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta, conform sursei citate.

Amintim că din cauza numărului mare de cazuri COVID-19 înregistrate în județul Brașov, autoritățile locale au introdus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise aglomerate, iar Guvernul a redus programul la baruri și terase.

Alte articole:   Cât îi costă pe brașoveni să scape de mobilierul vechi
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.