blog-logo

INSP: 41 de ţări, incluse în „Zona galbenă”. Persoanele care se întorc în România din aceste state, băgate în carantină de astăzi

INSP: 41 de ţări, incluse în „Zona galbenă”. Persoanele care se întorc în România din aceste state, băgate în carantină de astăzi

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista statelor cuprinse în aşa-numita ”zonă galbenă”. Astfel, persoanele care provin din aceste zone vor intra în carantină timp de 14 zile, odată cu revenirea pe teritoriul României.

INSP a stabilit lista ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Lista, care intră în vigoare în 3 august, ora 0.00, cuprinde 41 de state.

Conform documentului INSP, ţările incluse în „Zona galbenă” sunt: Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Armenia, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Herţegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Eswatini, Guineea Ecuatoriala, Honduras, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Singapore, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii şi Surinam.

”Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă”, a transmis INSP.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresa.

Alte articole:   Peste 10% din unitățile școlare preuniversitare brașovene se află astăzi în scenariul roșu
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.