blog-logo

Angajații care au lucrat în regim de telemuncă pot lua 2.500 de lei de la Guvern. Care sunt condițiile

Angajații care au lucrat în regim de telemuncă pot lua 2.500 de lei de la Guvern. Care sunt condițiile

Persoanele care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT.

Banii se vor acorda la cererea şi prin intermediul angajatorului, notează Mediafax.

Totodată, Guvernul ar putea sprijini salariul celor cărora li s-a redus timpul de lucru plătit.

Condiția pentru această măsură este ca persoana respectivă să fi lucrat minimum 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgenţă.

Din pachetul de măsuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaţilor.

Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat tu îl vei plăti cu 50 % din salariu, iar statul oferă o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul iniţial şi salariul de după modificarea programului de muncă.

Alte articole:   Trafic restricționat pe DN13, între Brașov și Feldioara pentru lucrări la rețeaua de canalizare

De exemplu, pentru un salariu net de 4.000 de lei, avem un total de 6.800 de lei brut. După modificarea programului la 50%, angajatorul va plăti 3.400 de lei din brut , iar statul 75 % din 3.400 de lei, adică 2.550 de lei.

Cu alte cuvinte, dintr-un salariu brut de 6.800 de lei, cu program redus la jumătate, brutul tău scade cu doar 12,5 % – 5.950 de lei.

Din netul de 4.000, vor ajunge la tine în mână circa 3.400 de lei, dacă angajatorul tău apelează la această măsură.

Sumele se vor plăti prin acelaşi mecanism de rambursare ca la şomajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei şi pot benficia până la 700.000 de angajaţi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate