blog-logo

Un ziarist, candidat la Consiliul Județean Brașov

Un ziarist, candidat la Consiliul Județean Brașov

Marius Stoianovici este un nume în presa brașoveană. E și firesc, oarecum. Face presă de 30 de ani. A început în 90 la săptămînalul studențesc „Replica”, cel mai antifesenist ziar de la acea oră. A continuat la „Zig-Zag”, „Ziua”, apoi la „Mesager”.

S-a numărat printre fondatorii „Transilvania Expres” și ai „Bună Ziua Brașov”, pe care l-a condus ca redactor șef. Concediat de cei care au preluat ziarul, deranjați fiind de independența ziarului și de dezvăluirile acestuia, a lansat în 20 mai 1998 „Monitorul de Brașov”, unde l-a urmat întreaga echipă de la BZB.

Doi ani mai tîrziu a condus, din funcția de director general, întregul grup Monitorul, grup ce reunea, la acea dată, peste 20 de ziare locale și peste 800 de jurnaliști. În 2000 a preluat în franciză editarea Monitorului de Brașov, iar în 2004 lansează Monitorul Expres, ziar pe care-l conduce și astăzi.

Alte articole:   „Din inimă de român”, recital dedicat Unirii Principatelor Române, mâine, la „Casa Mureșenilor”

În prezent îl găsim într-o postură inedită: candidat pe listele Alianței USR PLUS la Consiliul județean. L-am întrebat care sunt motivele acestei schimbări.

„Mă motivează dorința de a schimba lucruri în bine, fapt ce l-am făcut și până acum, punând presiune pe politicienii locali prin intermediul articolelor scrise și a campaniilor duse. Faptul că interesele personale ale unor politicieni și ale apropiaților lor sunt puse în prim-plan, ignorând problemele cetățenilor, m-a determinat să intru în politică și să îmi asum această candidatură. Cred că fiecare persoană onestă și competentă ajunsă într-o astfel de poziție poate contribui la schimbarea de care avem nevoie cu toții.

Am fost unul dintre protestatarii activi împotriva Ordonanței 13, fiind prezent la majoritatea protestelor de stradă. Prezența, împreună cu familia, la mitingul de protest din 10 august 2018 din Piața Victoriei, m-a convins să intru în politică, realizând că nu poți schimba lucrurile stând doar pe margine. Sunt unul dintre primii înscriși în partidul PLUS, condus de Dacian Cioloș, și sper să contribui la schimbarea în bine pe care ne-o dorim cu toții”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate