Noi măsuri anti-COVID, impuse de astăzi în Brașov. Unde e obligatoriu să porţi mască de protecţie

Noi măsuri anti-COVID, impuse de astăzi în Brașov. Unde e obligatoriu să porţi mască de protecţie

Masca de protecţie devine obligatorie, începând de astăzi, în spaţiile deschise din Municipiul Brașov, măsura fiind luată de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Măsura se aplică în zone cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun sau peroanele CFR.

Conform deciziei CJSU Brașov măsura se aplică în zone considerate aglomerate începând cu data de 01.08.2020 orele 06.00, pe arterele pietonale intens frecventate şi în alte zone aglomerate, astfel:

  • str. Republicii şi Piaţa Sfatului, de Luni până Vineri, între orele 12.00 – 23.00, iar Sâmbăta şi Duminica între orele 10.00 – 23.00;
  • staţiile RATBV;
  • autogări;
  • staţiile CFR;
  • zonele de îmbarcare şi debarcare pentru transport pe cablu;
  • Grădina Zoologică;
  • toate piețele agroalimentare și târgurile.
Alte articole:   Jucătorii echipei de polo Corona Brașov au protestat în fața Primăriei

Respectați măsurile de protecție sanitară!

Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii reamintește că de astăzi, 1 august, orele 6:00, intră în vigoare Hotărârea nr.18/29.07.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, ce instituie noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

„Astfel, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Brașov.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și pe toate arterele pietonale intens frecventate și în alte zone aglomerate”, arată Instituția Prefectului Județului Brașov într-un mesaj.

Sunt exceptați de la obligativitatea purtării măștii de protecție copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Alte articole:   VIDEO Consiliul Județean începe modernizarea drumului care leagă Brașovul de Covasna! Investiția se realizează cu fonduri europene, la doi ani de la semnarea contractului

Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu noul coronavirus.

„Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”.

La linia telefonică TELVERDE – 0800.800.165 cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Alte articole:   Brașov Heroes provoacă participanții la #conectare

Județele unde trebuie să purtăm obligatoriu masca de protecție și în spațiile deschise

Foto: g4media.ro
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate