Cîţu, despre creşterea punctului de pensie și majorarea pensiilor de la 1 septembrie

Cîţu, despre creşterea punctului de pensie și majorarea pensiilor de la 1 septembrie

Ministrul de Finațe, Florin Cîțu a anunțat vineri seara că ministerul de resort propune o majorare de 14 % a pensiei începând din septembrie, insă procentul de creştere a pensiilor va fi stabilit de Guvern.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a explicat, că procentul de creştere al pensiilor va fi stabilit de Guvern, iar decizia este una politică, relatează news.ro

El a precizat că indiferent de procentul stabilit,”vom acomoda din buget”, mai ales că situaţia economică este ”peste aşteptări”.

”Eu am spus că Ministerul de Finanţe a venit cu o propunere, decizia este una politică. Decizia finală, cu cât vor creşte pensiile de la 1 septembrie, 14 la sută, dacă aceasta va fi decizia, o vom acomoda din acest buget şi vom merge mai departe. Toată situaţia economică este peste aşteptări. Aşa cum ne uitam în ianuarie, în martie, vedeam lucrurile negativ, economia a răspuns foarte bine, măsurile pe care le-am luat au avut impact pozitiv, vedem că sunt  zone din economie unde se întoarce creşterea economică, vedem  zone de consum, avem o creştere în continuare”, a spus Cițu.

El a adăugat că ”se va merge pe o creştere a punctului de pensie, eşalonat”.

”Se va merge pe o creştere a punctului de pensie, bineînţeles eşalonat. Aşa cum am spus,  dublăm alocaţiile până în 2022, vom creşte pensiile cu procentul pe care  ni-l cere legea, dar cu o altă eşalonare. Este o măsură pe care cei de la PSD deja o aprobaseră în guvern, doar că nu au venit să v-o spună. O vom prezenta în viitor”, a mai declarta ministrul.

Miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că ministerul pe care îl conduce a propus o creştere a pensiilor, de la 1 septembrie, cu 10%, dar că premierul ar putea decide un procent mai mare de creştere.

Alte articole:   Scrisoarea cititorului: Calea București, pistă nocturnă de raliu pentru mașinile tunate
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate