blog-logo

Cine-concert Karpov not Kasparov, astăzi, la Bastionul Țesătorilor

Cine-concert Karpov not Kasparov, astăzi, la Bastionul Țesătorilor

Cine-concertul Karpov Not Kasparov, stabilit iniţial în 4 iulie, a fost reprogramat pentru astăzi, 1 august. Astfel, iubitorii de muzică sunt așteptați la Bastionul Țesătorilor, începând cu ora 21.00.

Brașovenii sunt invitați la proiecția de film inedită a uneia dintre cele mai vechi producții cinematografice românești, „Lache în Harem”  (1972), care și-a găsit acum  o coloană sonoră nouă, de la Karpov not Kasparov.

Într-un cadru special, alb / negru este prezentată o combinație de comedie românească interbelică şi sound electro-oriental.

Concertul este compus chiar de cei de la Karpov not Kasparov.

Lache în harem (1927), Comedie, Aventură

Regia: Marcel Blossoms, Vasile D. Ionescu

Scenariu: Marcel Blossoms

Actori principali: Vasile D. Ionescu, Lila Stănescu, Elena Penescu Liciu

Alte articole:   WhatsApp a introdus o nouă funcție, extrem de utilă. Ce este modul Companion

Imagine: Leo Schwedler

Prețul unui bilet este de 30 lei și poate fi achiziționat de la casieria Centrului Cultural Reduta sau on- line: https://bit.ly/2XUc6QD.

Sinopsis

Somerul Lache adoarme pe malul unui lac în timp ce priveste un grup de fete care se scaldă. Visează că ajunge în haremul unui pașă și plănuiește să evadeze împreună cu frumoasa Lily adusă acolo de niște traficanți de carne vie.

Filmările s-au efectuat în București pe malul Lacului Floreasca, în septembrie 1927, iar în film sunt intercalate elemente de publicitate comercială.

Karpov not Kasparov

Formația Karpov not Kasparov sunt un duo de muzică electronică /synth pop /new-wave din București, format din Valeriu Borcoș și Eduard Gabia. Unul dintre cele mai bune produse de export din România, Karpov not Kasparov sunt cunoscuți pentru concertele lor live din întreaga Europă (au cântat în 39 din cele 44 de state europene), dar și pentru seria lor de cine-concerte avangardiste.

Alte articole:   Cupa Nicolae Pescaru şi-a desemnat câştigătorii

Sunetul lor amintește de disco-ul anilor ’80, fiind optimist și dansabil. Se simt și unele influente jazz sau folclorice. Albumul lor din 2016 a fost declarat „cel mai bun al anului” de revista Scena9.ro și „probabil cel mai bun album de gen al ultimilor …30 de ani în Romania” de blogul muzical Muzici&Faze.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate