blog-logo

Tătaru: Urmează două săptămâni grele. Se consumă boala celor care au refuzat internarea

Tătaru: Urmează două săptămâni grele. Se consumă boala celor care au refuzat internarea

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Sibiu, că urmează două săptămâni de „creştere progresivă” a cazurilor de infectare cu COVID-19. 

Nelu Tătaru, a precizat că dacă românii vor respecta regulile de protecție sanitară, atunci se va putea vorbi peste două-trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri, transmite Mediafax.

„Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creștere a numărului de cazuri. (…) Dacă respectăm regulile putem vorbi peste două trei săptămâni de o aplatizare și de o scădere a numărului de cazuri. Dacă nu vom respecta regulile ne așteptăm la o creștere relativă, progresivă a numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.

El a precizat că, în acest moment suntem în săptămânile în care „se consumă boala celor care au refuzat internarea”.

„Suntem într-o recrudescență cu o creștere a numărului de cazuri de opt săptămâni. Din prima săptămână a lunii iunie, când ajunsesem la 120-130 de cazuri noi, a urmat o creștere. În toată această perioadă am avut măsuri de relaxare, am avut de pe 3 iulie până pe 21 și lipsa unui cadru legislativ, a unor pârghii pentru a putea gestiona. Începând cu 23 iulie am reluat această muncă titanică de identificare, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu”, a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că acum se văd efectele celor aproximativ 4.000 de persoane care au refuzat internarea sau au cerut să fie externaţi.

„În acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala celor aproape 4.000 de pacienţi care au refuzat internarea sau au solicitat externarea în cele aproape trei săptămâni. Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri. Rămâne ca noi, ca sistem sanitar, ca minister, ca Guvern, să adaptăm posibilităţile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensivă, aparatura la numărul pe care în fiecare zi îl vedem la terapie intensivă, ca şi adresabilitate la unităţile de primire urgenţe”, a completat Tătaru.

El a mai spus că ne putem aştepta la o scăderea a infectărilor cu noul virus, peste două sau trei săptămâni, în cazul în care oamenii şi agenţii economici respectă regulile de protecţie.

Alte articole:   Poliția Brașov: Reguli pentru cei care circulă cu trotineta electrică

Potrivit ministrului, se lucrează la adaptarea spitalelor din zonele afectate, dar şi din judeţele limitrofe pentru a putea trata pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate