Românii pot intra în Bulgaria fără declarație pe propria răspundere

Românii pot intra în Bulgaria fără declarație pe propria răspundere

Românii nu trebuie să mai prezinte la granița bulgară declarația pe propria răspundere prin care confirmau că au luat la cunoștință și își asumă riscurile privind COVID-19 și prin care se obligau să respecte măsurile anti-COVID-19 din Bulgaria, a transmis, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Autoritățile bulgare au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria.

Astfel, potrivit ordinului ministrului sănătății bulgar, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, cetățenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoștință și își asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau să respecte măsurile anti-COVID-19 aplicabile pe teritoriul țării vecine.

Alte articole:   Administrația PNL a ratat oportunități pentru Brașov. Marian Rasaliu și Florin Orțan vor lupta pentru potențialul județului

Ministerul de Externe de la București subliniază că, în prezent, nu există condiții speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare și tranzit pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii care sosesc din România.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Alte articole:   Lista președinților și locțiitorilor la circumscripțiile electorale din Brașov

Foto: arhiva/digi24.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate