blog-logo

Alocațiile pentru copii, majorate cu 20% de la 1 septembrie. Dublarea, abia în 2022

Alocațiile pentru copii, majorate cu 20% de la 1 septembrie. Dublarea, abia în 2022

Guvernul a dezbătut, miercuri seară, în primă lectură, Ordonanţa de Urgență care prevede majorarea alocaţiilor copiilor. Acestea vor crește etapizat și vor ajunge la valoarea dublă abia în a doua  jumătate a lui 2022.

Ministerul Muncii a propus majorarea lor treptată până în 2020.

Prima creștere ar urma să aibă loc pe 1 septembrie, cu 20%, după cum a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru,

Următoarele majorări cu câte 20% vor mai avea loc pe 1 ianuarie 2021, 1 iulie 2021, 1 ianuarie 2022 și 1 iulie 2022, a precizat ministrul muncii.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul ședinței de Guvern, că dublarea alocațiilor pentru copii se va realiza abia la 1 iulie 2022.

„Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a spus Ludovic Orban.

Ordonanţa de Urgenţă urmează să fie adoptată în următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc vineri.

Alte articole:   Liber la vaccinarea cu AstraZeneca! Doritorii se pot prezenta direct la centrele de vaccinare

Potrivit proiectului adoptat de Parlament la începutul anului, alocațiile ar urma să fie dublate, adică să ajungă la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și la 600 de lei pentru cei între 0 și 2 ani și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

Etapizarea dublării alocațiilor este socotită ca o variantă sustenabilă din punct de vedere economic.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate