blog-logo

88 de concurenți prezenți la startul Trofeului Râșnov powered by Total

88 de concurenți prezenți la startul Trofeului Râșnov powered by Total

După un debut de sezon dificil, afectat de pandemia globală, Campionatului Național de Viteză în Coastă Total își intră treptat în drepturi, numărul de concurenți crescând de la etapă la etapă.

Dacă la Cheile Grădiștei și la Reșița au luat startul 57, respectiv 69 de piloți, lista de înscrieri pentru cea de-a treia etapă, Trofeul Râșnov powered by Total, eveniment susținut de NewsBv.ro, cuprinde nu mai puțin de 88 de nume.

Runda de viteză în coastă de pe Valea Cetății, zona de la ieșirea din Râșnov spre stațiunea montană Poiana Brașov, a fost întotdeauna foarte populară, atrăgând un număr mare de participanți.

Chiar dacă acest an a afectat atât bugetele cât și programul concurenților, se pare că măcar din punct de vedere al motorsportului lucrurile evoluează înspre bine, 88 de mașini de concurs urmând să ia startul la Trofeul Râșnov powered by Total.

Fără Lucien Hora și Simone Tempestini, la start

Învingător în primele două etape, Emil Nestor (Normal M20FC) vine la Râșnov din postura de lider detașat al clasamentului.

Alte articole:   Pe 1 și 2 martie, Solidaritatea Sanitară împresoară porțile Parlamentului

Din păcate pentru spectacolul automobilistic, nu se vor afla la startul din acest weekend doi dintre piloții cu șanse mari la primul loc.

Lucien Hora, campionul național en-titre al categoriei II, care a absentat și în celelalte două etape din 2020, și Simone Tempestini, care a dovedit că poate fi foarte rapid în prototipul Radical.

Din cauza carantinării pentru o perioada de 14 zile impuse de guvernul italian pentru oricine intră din România în Italia, echipa de mecanici care trebuia să vină cu mașina închiriată de Simone Tempestini nu a putut face deplasarea. Astfel, campionul național de raliuri nu se va afla la start.

 “Ne vedem nevoiți să renunțăm la participarea noastră la Trofeul Râșnov. Mulțumim partenerilor italieni, care au încercat totul ca să reușesaca să ne aducă mașina” a declarat managerul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini.

Nestor nu va duce însă lipsă de concurență. Alte prototipuri ale clasei CN/E2-SC vor fi pilotate de Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 Evo), Emil Ghinea (Norma M20 F), Dani Oțil (Radical SR4) și Octavian Ciovică (Radical SR8).

Alte articole:   Cadouri inspirate pentru îndrăgostiți

Categoria I propune o luptă la vârf pe cinste, liderul Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo) încercând să câștige în fața urmăritorilor săi, Alex Mirea (BMW M2 CS) și Alin Luca (Porsche 911 GT3 Cup).

Deși urmărea să participe în restul etapelor de viteză în coastă din acest an, Dan Gîrtofan a fost nevoit să își reconsidere programul.

 „În urmă condensării calendarelor competiționale de coasta și raliu, intervalul scurt rămas pentru a trece mașina pe varianta de macadam pentru Raliul Sibiului m-a făcut să aleag să pregătesc mașina în condiiți optime pentru macadam. Sper să revin la etapele de coastă din finalul sezonului”, a declarat Dan Gîrtofan.

Sesiuni de recunoaștere și antrenamente cronometrate

Trofeul Râșnov powered by Total va debuta vineri, 31 iulie 2020, având programate în prima parte a zilei trei sesiuni de recunoaștere, urmate de două runde de antrenamente cronometrate.

Antrenamentele se vor desfășura începând cu orele 14:45, respectiv 16:45, iar rezultatele lor vor stabili ordinea de start din concursul de a doua zi.

Sâmbătă, 1 august 2020, după încă două urcări de recunoaștere, vor avea loc manșele de concurs, cu startul programat la orele 13:00, respectiv 15:00.

Alte articole:   Două cutremure azi-noapte

În conformitate cu Ordinul Comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății privind competițiile sportive în aer liber, la etapa Trofeul Râșnov powered by TOTAL, prezența spectatorilor este restricționată.

Transmisie live, sâmbătă

Pentru a „îndulcii amărăciunea” fanilor de motosport vis a vis de resticțiile naționale și internațional privind prezența lor la competițiile auto, organizatorii și sportivii sprijiniți de Federația Română de Automobilism Sportiv, pun la dispoziție transmisia LIVE a manșelor din ziua de concurs (sâmbătă, 1 august).

Transmisiile pot fi urmărite pe paginile de Facebook ale organizatorilor și FRAS.

Organizatorii apreciază înțelegerea fanilor față de această situație și îi așteaptă cu drag la următoarele etape.

Trofeul Râșnov powered by Total este organizat de Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție – Serviciul Rutier Brașov, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Brigăzii Mobile de Jandarmerie Brașov.

Harta traseu

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate