blog-logo

OMS: Transmiterea coronavirusului nu pare să fie influențată de anotimpuri

OMS: Transmiterea coronavirusului nu pare să fie influențată de anotimpuri

Anotimpurile nu par să aibă vreun impact asupra evoluţiei pandemiei de coronavirus susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând că oamenii nu trebuie să aibă iluzia că sunt protejaţi pe durata verii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

OMS spune că răspândirea infecției de COVID-19 nu pare să fie influențată de schimbarea anotimpurilor, atrăgând atenția că este greșit să se creadă că pandemia evoluează în valuri sezoniere.

„Anotimpurile nu par să aibă impact asupra transmiterii virusului”, a declarat marți purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris.

Concluzia vine din faptul că printre țările afectate grav în acest moment se numără Statele Unite, unde este vară, și Brazilia, unde este iarnă.

„Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier (…), însă cu toţii trebuie să reţinem că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obişnuit sezonier, el se comportă în mod diferit”, a insistat ea.

Referindu-se la „convingerea” că riscul de infecţie este mai mic în timpul verii, ea a reiterat: „Vara este o problemă. Acest virus iubeşte toate anotimpurile”.

Margaret Harris a mai spus că suprapunerea virusului gripal – care este sezonier şi apare în timpul iernii – şi noul coronavirus este un motiv de îngrijorare şi riscă să crească presiunea asupra sistemelor de sănătate. Din acest motiv „încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei”, a sfătuit oficialul OMS.

Alte articole:   Se schimbă etichetele pentru clasa energetică a electrocasnicelor

Pandemia de coronavirus a cauzat până acum peste 16 milioane de infectări în întreaga lume și peste 650.000 de decese.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate