blog-logo

Ministrul Florin Cîțu a anunțat cu cât cresc alocațiile copiilor și de când

Ministrul Florin Cîțu a anunțat cu cât cresc alocațiile copiilor și de când

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunță că alocațiile pentru copii vor fi majorate cu aproximativ 15% de la începutul lunii viitoare.

Alocaţiile copiilor vor fi majorate cu un procent “în jurul a 15%” de la 1 august, spune ministrul Finațelor Publice, care susține că o altă creștere ar urma să aibă loc de la 1 ianuarie 2021.

Florin Cîțu a declarat luni la Realitatea Plus că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii este una populistă și neconstituțională, care a fost aprobată după ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 și trecută prin Parlament fără sursă de finanțare.

”Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Creşterea e mai mare decât am propus să crească la pensii. În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creştere, nu ne oprim aici”, a precizat ministrul.

Proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de Guvern din această săptămână.

Alte articole:   SlanăFest Brașov, ediția a IV-a!

Cât privește pensiile, ministrul de Finanțe a precizat că o decizie privind procentul de majorare de la 1 septembrie va fi luată la rectificarea bugetară.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.