blog-logo

Medic: Masca refolosită își pierde capacitatea de protecție

Medic: Masca refolosită își pierde capacitatea de protecție

Medicul infecționist Carmen Dorobăț atenționeaza cu privire la refolosirea măștii de protecție: își pierde din capacitatea de protecție deoarece foarte multi microbi rămân pe suprafața țesăturii.

Medicul spune că masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou, deoarece foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii, relatează Digi.24.ro.

La fel de important este și locul sau modul de păstrare a maștii.

Cel mai indicat este să fie pusă într-o pungă sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii.

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Cei mai mulţi români nu cunosc aceste reguli așa că păstrează masca în locuri improprii, ceea ce creşte riscul de infectare.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   SNPPC: Polițiștii nu agreează o nouă lege a salarizării, dacă actuala nu se aplică integral

Leave a Reply

Your email address will not be published.