Virgil Musta: Există două Românii. Una care se distrează și alta care este îngrijorată

Virgil Musta: Există două Românii. Una care se distrează și alta care este îngrijorată

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat, duminică, la Digi24, că în opinia sa, „există la ora actuală două Românii: o Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară”.

Medicul face apel la responsabilitatea cetățenilor şi la respectarea celor trei reguli de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

“Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară.

Pandemia este în creștere, în fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri. Deja sunt zone unde nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienții nu mai au unde să se interneze. Este un lucru foarte grav.

Am văzut ce s-a întâmplat în Italia, în perioada în care nu s-au respectat regulile și sistemul de sănătate a fost copleșit. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța, în Spania și chiar în SUA, țări cu sistem de sănătate mult superioare țării noastre.

Trebuie să existe o responsabilitate a concetățenilor noștri și poate o solidaritate”, a declarat Virgil Musta duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24

El a mai spus că sunt tineri care cred că ei nu se pot îmbolnăvi, avertizând însă că ei pot deveni vectorul acestui virus „și să îmbolnăvească pe alții când se întorc în comunitate. Și aceștia pot face o formă severă, chiar cu deces”.

Virgil Musta a atras atenția că războiul cu virusul nu poate fi câștigat în spitale, ci doar în comunitate

Alte articole:   Masca de protecție este obligatorie la evenimentele Operei Brașov

Fac un apel la toți românii pentru responsabilitate și solidaritate. Acest război cu virusul nu poate fi câștigat în spitale. Nu poate fi câștigat în secțiile de Terapie Intensivă, ci doar în comunitate, prin conclucrarea specialiștilor cu populația. Singurul mijloc pentru a evita îmbolnăvirea este respectarea celor 3 reguli de bază – distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul pe mâini„, a conchis medicul.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate