blog-logo

IMM Leasing. Cum poți să iei echipamente în leasing cu dobânda subvenţionată

IMM Leasing. Cum poți să iei echipamente în leasing cu dobânda subvenţionată

Programul IMM Leasing, prin care firmele mici şi mijlocii îşi pot cumpăra echipamente şi utilaje în leasing, cu finanţări garantate de stat, a fost publicat vineri, în Monitorul Oficial.

Programul de sprijin oferă antreprenorilor garanţii pentru credite cu o valoare maximă de 5 milioane de lei, pentru echipamente sau utilaje noi sau second-hand .

Garanţia acordată de stat este de 80% pentru achiziţia de echipamente IT şi de 60% pentru utilaje sau vehicule de transport de marfă sau persoane, relatează mdiafax.ro.

Prorgramul sprijină firmele româneşti și este unic prin faptul că avansul este zero.

„Pentru echipamente, 5 milioane, pe o perioadă de 5 ani de zile. Dobânda este subvenţionată în proporţie de 50% de către Guvernul României, cu avans 0%, ceea ce e unic. Nu cred că mai există leasing cu avans 0%”, a declarat Dumitru Nancu, directorul FNCGIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi  Mijlocii), instituţie care gestionează IMM Leasing.

Nancu a dat un exemplu prin care arată că programul guvernamental ajută la dezvoltarea firmelor.

Alte articole:   Obeliscul din fața Gării Brașov, o deschidere spre nou și trecutul istoric al orașului

„Vă dau un exemplu pe IMM Leasing. Ştiţi că firmele româneşti, ca să participe la o licitaţie pentru drumuri, pentru poduri, aveau nevoie de utilaje? De unde să le ia? Ei, prin acest program vine guvernul și spune: încurajăm să îţi iei echipamente şi second hand, cu 50%, ca să poţi să participi la licitaţie. Pentru aceste firme am făcut acest program”, a explicat Dumitru Nancu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate