blog-logo

Trei indivizi, arestați după ce au dat lovitura în mai multe locuințe

Trei indivizi, arestați după ce au dat lovitura în mai multe locuințe

În data de 16 iulie 2020, Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Brașov, jud. Brașov, în intervalul orar 13.30-16.30, din imobilele a trei persoane au fost sustrase mai multe sume de bani.

Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că toate cele trei persoane au fost victime ale săvârșirii infracțiunii de “furt calificat”, faptă săvârșită de aceleași persoane, care au acționat în diferite asocieri.

Cu ocazia activităților efectuate în cauză, polițiștii au constatat faptul că prin folosirea de diverse pretexte, respectiv, inducerea în eroare a persoanelor vătămate, prin aceea că autorii s-au deplasat la locuințele acestora unde au pătruns în imobil în vederea prezumtivelor efectuări de verificări fie la instalația de apă, fie de verificări la contorul de energie electrică, au sustras mai multe sume de bani, ulterior părăsind locațiile cu ajutorul unui autovehicul, condus de un al treilea bărbat.

Alte articole:   20 de străini care stăteau ilegal în România, depistați de polițiștii brașoveni de la Imigrări, anul trecut!

În urma activităților investigative desfășurate, polițiștii au depistat și identificat autorii ca fiind trei bărbați, toți în vârstă de 30 ani din mun. București.

„În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt calificat” și “complicitate la furt calificat”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, în sarcina celor trei bărbați fiind reținute următoarele: pentru doi dintre aceștia, 5 fapte de furt calificat și 1 faptă de complicitate la furt calificat, iar pentru cea de-a treia persoană, 3 fapte de complicitate la furt calificat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent de poliție Nadia Olaru.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 25 iulie 2020, cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus

Activitățile au fost desfășurate de către polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale în colaboare cu polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Secției 16 Poliție București, Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Drobeta Turnu-Severin, Poliției Stațiunii Azuga, Poliției Orașului Otopeni, Serviciului de Investigații Criminale Brașov, Serviciului de Investigații Criminale Argeș, Serviciului de Investigații Criminale Dolj, Serviciului de Investigații Criminale Olt și Serviciului de Investigații Criminale Mehedinți.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate