blog-logo

Orașul Zărnești a făcut primul pas pentru recuperarea patrimoniului din parcul industrial

Orașul Zărnești a făcut primul pas pentru recuperarea patrimoniului din parcul industrial

Primăria Zărnești a obținut o primă victorie în războiul purtat cu Brem Company SA în vederea recuperării patrimoniului care îi aparține, din asocierea făcută pentru înființarea parcului industrial din Zărnești, pe platforma de la Tohan SA.

Edilii din Zărnești au pornit acțiunea în instanță din cauză că, în urma acestei asocieri, comunitatea nu a avut nimic de câștigat, ci doar partenerul privat.

Iată soluția instanței:

Respinge excepţia de nelegalitate a Hotărârii de Guvern nr. 515/2003 invocată de pârâta SC Brem Company SA. Respinge excepţia inadmisibilităţii invocării excepţiei de nelegalitate a HCL Zărneşti nr. 80/2003 de către intervenientul accesoriu, excepţie invocată de pârâtă. Admite excepţia de nelegalitate a Hotărârii nr. 80/01.07.2003 a Consiliului Local Zărneşti, invocată de intervenientul accesoriu CN Romarm SA- Filiala S.Tohan SA. Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii CONSILIUL LOCAL ZĂRNEŞTI şi ORAŞUL ZĂRNEŞTI prin Primar în contradictoriu cu pârâta BREM COMPANY S.A., şi GUVERNUL ROMÂNIEI: Constată nulitatea absolută a Contractului de asociere în participaţiune autentificat sub nr. 2073/1.07.2003 şi, în consecinţă: Constată nulitatea contractului de administrare încheiat la data de 10.07.2003 între pârâta BREM COMPANY S.A. şi Asocierea în participaţiune; Dispune radierea din CF 4983 Tohanul Vechi, nr. top. 6644/2/3/1/2/1/1 a menţiunilor privind aducerea imobilului în asociere. Respinge cererea de repunere a părţilor în situaţia anterioară prin obligarea pârâtei BREM COMPANY S.A. să elibereze imobilul teren şi lăsarea acestuia la dispoziţia Oraşului Zărneşti, liber de sarcini. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de CN ROMARM SA -Filiala S TOHAN SA în interesul reclamanţilor. Obligă pârâta BREM COMPANY S.A. la plata de cheltuieli de judecată către reclamanţi constând în 45.554,56 lei taxă judiciară de timbru şi 29.750 lei onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Braşov”.

Istoricul privind înființarea parcului industrial Zărnești îl găsiți într-un articol publicat de newsbv.ro în urmă cu câteva luni, pe care îl regăsiți mai jos.

Alte articole:   Mihai Cîmpeanu a câștigat Primăria Codlea
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate