blog-logo

Noi tipuri de credite prin programul „Noua Casă”. Cât va fi plafonul și ce avans se va cere

Noi tipuri de credite prin programul „Noua Casă”. Cât va fi plafonul și ce avans se va cere

Programul Noua casă vine cu două noi categorii de credite, dublarea plafonului pentru credite la locuinţele noi, dar și cu triplarea avansului minim.

Pprin programul guvernamental „Prima Casă”, modificat prin programul „O casă, o familie” devenit oficial „Noua Casă” se vor acorda două categorii de credite pentru locuințe noi cu avansuri și garanții diferite, în funcție de nivelul creditării.

Astfel, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor transmite că prin programul „Noua Casă” se pot acorda credite de:

  • 70.000 de euro, cu un avans de 5% şi o garanţie de stat de 50%
  • 140.000 de euro, cu un avans de 15% şi garanţie de stat de 60%.
Alte articole:   O nouă tranșă de vaccin gripal, distribuită de MS către DSP-uri

Potrivit sursei citate, avansul de 15% şi garanţia în nume şi cont stat de 60% se aplică doar locuinţelor noi ce depăşesc pragul de 70.000 de euro, până la limita de 140.000 euro inclusiv.

„Prin programul „Noua Casă” se vor acorda două categorii de credite pentru locuinţe noi (prin locuinţă nouă se înţelege orice locuinţă, recepţionată la terminarea lucrărilor, cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat precum şi locuinţele supuse unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) respectiv: credite de până la 140.000 de euro pentru care se percep un avans de 15% şi se acordă o garanţie în nume şi cont stat în valoare de 60% şi credite de până la 70.000 de euro cu un avans de 5% şi o garanţie în nume şi cont stat de 50%”, se arată într-un comunicat FNGCIMM, citat de Agerpres.

Pentru locuinţele vechi (recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţie cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) condiţiile rămân neschimbate.

Alte articole:   COVID-19. 338 de pacienți internați în spitalele din Braşov, dintre care 27 la Terapie Intensivă!

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.