blog-logo

Ministerul Educaţiei propune trei scenarii pentru începerea școlii la toamnă

Ministerul Educaţiei propune trei scenarii pentru începerea școlii la toamnă

Ministerul Educației are în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor, la toamnă. Ministrul Monica Anisie a declarat marți că o decizie finală ar urma să fie luată cât mai repede, după consultarea cu Ministerul Sănătății.

Anisie susține că revenirea la școală, în sălile de clasă, trebuie să se facă atunci când elevii se vor simți în siguranță.   

Ea a vorbit despre cele trei scenarii privind începerea noului an școlar, în contextul pandemiei:

  • reluarea cursurilor în mod clasic, dar cu respectarea unor norme de igienă
  • un scenariu hibrid – unii elevi vor fi în sala de clasă, în timp ce ceilalți vor urmări cursurile de acasă, urmând să facă o rotație
  • continuarea cursurilor online.

„În spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic însă cu respectarea strictă a unor măsuri. Există un alt scenariu, hibrid, când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învățăm online, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației Digi24.

Anisie spune că aceste scenarii ”sunt în lucru” și că nu știe exact când anume va putea fi luată o decizie, dar că ar trebui să fie ”cât mai repede”, pentru ca autoritățile locale să aibă timp să se pregătească.

Alte articole:   Despre dragostea pentru meșteșuguri și lucru manual cu Carmen Cojanu

Se va ține cont de un „protocol sanitar”

Monica Anisie spune că în perioada următoare vor exista discuții cu Minsterul Sănătății care a transmis deja un protocol sanitar pentru întoarcerea copiilor în clase.

”Ministerul Sănătăţii a transmis către Ministerul Educaţiei un ghid, un protocol sanitar i-aş spune, şi acum suntem în lucru, în aşa fel încât să definitivăm din punct de vedere educaţional, dar şi sanitar, aceste măsuri pentru începerea anului şcolar şi universitar 2020-2021. Nu ştim exact când anume putem să ne pronunţăm asupra acestor scenarii. Ele sunt în lucru, dar cred că trebuie să facem acest lucru cât mai repede pentru a se pregăti şi autorităţile publice locale de a lua măsurile necesare pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor”, a declarat ministrul Educației.

În ceea ce priveşte tabletele pentru elevi, Ministrul Educației dă asigurări că până în data de 10 septembrie în școli vor ajunge tabletele achiziționate de Guvern.

Alte articole:   Despre Ziua Femeii și feminism acum o sută de ani și în ultimul an de comunism

Potrivit Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, noul an școlar ar urma să înceapă pe 15 septembrie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.