blog-logo

Mariana Câju: „Împreună suntem Judeţul Braşov”

Mariana Câju: „Împreună suntem Judeţul Braşov”

În perspectiva alegerilor locale ce urmează a fi organizate anul acesta, Maraian Câju, fost membru PNL și pentru o scurtă perioadă de timp președinte al Consiliului Județean Brașov, explică motivele pentru cre a decis să se înscrie în competiţia pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Consider că rolul de lider al unui consiliu judeţean este ca al unui manager care înţelege cum se conduce o echipă, prin realizarea de proiecte care să întâmpine nevoile cetăţenilor şi să ducă la o mai bună calitate a vieţii tuturor locuitorilor judeţului.

Decalajul dintre cele trei regiuni este vizibil : Ţara Bârsei, Zona Rupea şi Ţara Făgăraşului. Fiecare din ele merită aceeaşi atenţie şi acelaşi respect.

Bineînţeles că aceste două cuvinte (atenţie şi respect) se traduc în administraţia publică prin proiecte, investiţii, transparenţă şi colaborare cu toate unităţile administrativ teritoriale din componenţa judeţului. Într-un singur cuvânt: strategie.

În prezent există decalaje între zonele administrate de Consiliul Judeţean Braşov. Mi-am propus omogenizarea investiţiilor şi dezvoltării pe întreaga suprafaţă administrativă a judeţului pentru reducerea diferenţelor. Încă nu este prea târziu. Să nu omitem că a avea o dezvoltare omogenă angrenată în secolul al XXI-lea duce la creşterea nivelului de trai, reducerea migraţiei populaţiei din zonele mai puţin dezvoltate ale judeţului şi implicit reţinerea forţei de muncă. Dramele de familie există şi trebuie să fie reduse.

Concluzionând, Consiliul Judeţean Braşov trebuie să îşi ia rolul în serios. Decalajele existente au fost create de lipsa de viziune şi a unei strategii coerente, de jocuri politice şi de politicieni care au pus interesul pentru oameni pe plan secundar. Aici este rolul unui manager, al unui Preşedinte de Consiliu Judeţean.

În ultimii ani am activat în Ţara Făgăraşului, acolo unde am avut oportunitatea de a mă implica în diverse proiecte.

Din 2017 până în prezent, în calitate de manager de proiect, am constituit “Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara ITI (Investiţii Teritoriale Integrate) Microregiunea Ţara Făgăraşului pentru judeţele Braşov şi Sibiu”, singurul proiect de asemenea anvergură din România după cel din Delta Dunării. Este un proiect integrat care abordează toate domeniile, indiferent că vorbim de educaţie, sănătate, infrastructură, mediu, economie. Fondurile care urmează să fie investite se ridică la aprox 2.500.000.000 Euro, dedicate comunităţilor reprezentate de 35 de UAT-uri (primării conduse de primari din majoritatea partidele politice şi două consilii judeţene) din judeţele Braşov şi Sibiu. Acest proiect este o dovadă de transparenţă, colaborare instituţională şi comunitară. Îmi propun acelaşi lucru şi în cazul în care voi reuşi să câştig competiţia pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. Culoarea politică nu trebuie să fie o piedică atunci când vorbeşti de oameni, ba din contră, fiecare partid ar trebui să se implice cât mai mult atunci când vine vorba de oameni. În campaniile electorale ce urmează ar trebui să fie o competiţie bazată pe importanţa realizărilor şi proiectelor implementate, dar şi pe o strategie dedicată tuturor cetăţenilor, nicidecum pe promisiuni şi manipulări.

Domeniul sănătăţii este unul delicat. Aici vreau să readuc la viaţa conceptul de meritocraţie, competenţă şi profesionalism.

În perioada în care am coordonat direcţia sănătatăţii în Judeţul Braşov, în calitate de preşedinte al comisiei de sănătate, vicepreşedinte şi preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Braşov, am depolitizat funcţiile de conducere ale admisitraţiilor spitalelor din subordinea CJBV. Amploarea dramei COVID-19 ar fi putut fi redusă printr-un management corect, profesionalism, viziune, colaborare şi implicare. Din păcate suntem în situaţia de astăzi. Suntem conştienţi că orice decizie politică afectează pe termen scurt şi lung tot bunul mers al unei instituţii. Când vorbim de sănătate, trebuie să ne gândim bine la cine urmează să aibă grijă de noi.

De trei ani de zile coordonez Spitalul Municipal Făgăraş în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie. Am reuşit să redau demnitatea oamenilor din această zonă a judeţului, rezolvând câteva chestiuni simple dar absolut necesare pentru bunul mers al unui spital: aducerea unui computer tomograf, introducerea spitalului în programul naţional de terapie intensivă, dotarea blocului operator cu săli de operaţie moderne, modernizarea secţiei de pediatrie, iniţierea transformării spitalului în spital de urgenţă şi dezvoltarea centrului de dializă. Am reuşit, împreună cu cetăţenii, să scoatem Spitalul Municipal Făgăraş de pe lista spitalelor suport Covid-19. Ne-am implicat activ, Făgăraşul fiind un model pentru întreaga ţară în lupta împotriva virusului Sars Cov-2.

Toate aceste demersuri şi realizări au fost posibile prin colaborare, transparenţă şi mai ales cunoaşterea procedurilor legale.

Campania electorală se apropie cu paşi rapizi. Îmi voi prezenta strategia, viziunea şi planurile care se adresează tuturor locuitorilor judeţului în cinci puncte, pe care le voi detalia în perioada precampaniei şi campaniei:

  • Sănătate
  • Mobilitatea cetăţenilor şi conectivitatea cu alte judeţe
  • Mediu – sistem integrat de management al deşeurilor
  • Economie
  • Educaţie
Alte articole:   Comunicat de presă

Candidez independent şi sunt deschisă susţinerii tuturor organizaţiilor şi partidelor politice care se regăsesc în strategia mea. Braşovenii au nevoie de o dezvoltare omogenă şi încredere! Colaborarea instituţională necondiţionată politic este o obligaţie atunci când reprezinţi oamenii şi nicidecum un interes de grup. Avem această obligaţie! Votul este dat de oameni, pentru oameni!

Împreună suntem Judeţul Braşov.

  • Mariana Câju
  • Candidat independent la Preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate