VIDEO – FOTO A fost inaugurată Aleea Aviatorilor din cartierul Coresi

VIDEO – FOTO A fost inaugurată Aleea Aviatorilor din cartierul Coresi

Ceetrus România și Aeroclubul României au adus, astăzi, un omagiu industriei aviatice și aviatorilor din Brașov, cu ocazia a 100 de ani de la înființarea Aeroclubului României. Astfel, a fost inaugurată Aleea Aviatorilor din Cartierul Coresi. În această zonă a fost amplasat un avion realizat de reprezentanții Coresi și cei ai Aeroclubul României.

,,Așa cum deja ne-ați cunoscut în ultimii 7 ani, in toate proiectele dezvoltate, misiunea Ceetrus România este de a-și asuma rolul de facilitator, de catalizator urban și comunitar, rol care devine indispensabil pentru o dezvoltare urbană coerentă și durabilă în România. Ne dorim ca dezvoltarea amplă a Cartierului Coresi de la Brașov, începută în 2013, să devină un model de regenerare comunitară și urbană în România.

Cartierul Coresi este o renaștere realizată prin întinerirea vechilor clădiri industriale, precum și crearea de noi repere, fiind primul proiect multifuncțional de o asemenea anvergură, aducând împreună, într-un interval de 10 ani, funcțiuni comerciale, rezidențiale, birouri, divertisment, spații comunitare și spații publice, care valorifică și multiplică oportunitățile locale.

Intenția noastră este ca zona Tractorul să redevină un motiv de mândrie pentru brașoveni, un punct de atracție în regiune și un exemplu la nivel național.

Motivația noastră este de a conserva imaginea a ceea ce a fost cândva o uzină cât un oraș.

De aceea considerăm că este oportun să punem în valoare utilajele și aparatele de zbor fabricate în cadrul platformei, care au fost cândva motoarele de creștere economică și industrială pentru întreaga regiune.

Scopul final este ca publicul extins să cunoască elementele distinctive și particularitățile istorice ale fostei platforme, să înteleagă și să împărtășească  mai departe poveștile locului’’.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.