blog-logo

Primăria Râșnov caută o firmă pentru închiderea fostului depozit de deșeuri menajere

Primăria Râșnov caută o firmă pentru închiderea fostului depozit de deșeuri menajere

Fostul depozit de deşeuri menajere al oraşului Râşnov va fi închis conform standardelor prevăzute de legislaţia privind protecţia mediului. Primăria a lansat licitația pentru achizitia de servicii de proiectare tehnica, execuție lucrari si asistenta tehnica pe parcursul derularii lucrării pentru închiderea rampei de depozitare a deșeurilor.

Fosta rampă de deşeuri a oraşului are o suprafaţă de 2,29 hectare. Depozitarea resturilor menajere a fost sistată încă din anul 2009. Acum, printr-o finanţare obţinută anul trecut de la Administraţia Fondului de Mediu, depozitul va fi închis.

Investiţia este estimată la 4.747.778 lei cu tot cu TVA, iar pentru găsirea unei firme care să pregătească documentaţia tehnică şi să execute lucrările, Primăria Râşnov a stabilit că termenul de depunere a ofertelor este 30 iulie. În cazul în care se va semna contractul cu un constructor, acesta va avea la dispoziţie 12 luni pentru a finaliza lucrările.

„Depozitul va fi impermeabilizat, astfel încât să se evite formarea de mirosuri, praf, împrăştierea deşeurilor uşoare, pătrunderea apei, apariţia unor incendii, emisiile de gaz de deşeu. De asemenea, prin acest proiect se vor realiza şi lucrări de amenajare peisagistică“, a declarat pentru newsbv.ro primarul orașului Râșnov, Liviu Călin Butnariu.

În proiectul pentru închiderea fostului depozit de deșeuri mai sunt prevăzute și trei puţuri de monitorizare a apelor freatice. Constructorul va trebui să ofere o garanţie de 36 de luni. Ulterior, conform legislaţiei, fosta rampă va fi monitorizată timp de 30 de ani.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Festivalul de Film şi Istorii începe, duminică, la Râșnov

Leave a Reply

Your email address will not be published.