blog-logo

Efectele deciziei CCR: 3.680 de români confirmați cu coronavirus nu au fost internați deloc în spital

Efectele deciziei CCR: 3.680 de români confirmați cu coronavirus nu au fost internați deloc în spital

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, luni seară, precizări referitoare la evoluţia cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), în contextul generat de decizia Curţii Constituţionale a României, publicată în data de 2 iulie. 

Din statistici rezultă că au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 351 persoane au decedat.

Totodată, analiza arată că 3.680 persoane confirmate pozitiv nu au fost deloc în spital şi nu au fost incluse în raportările GSC, iar 972 persoane depistate pozitiv la testul pentru coronavirus au fost externate la cerere.

 ”În intervalul 2 – 20 iulie a.c. în România au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate şi 351 persoane decedate. Totodată, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare şi 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus. În acelaşi interval au fost spitalizate în medie 4.071 persoane, atât în secţii cât şi în ATI, în data de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 persoane, iar în data de 20 iulie a.c. 4.748 persoane”, a transmis Grupul de Comunicare Stratgică.

Din analiza seriilor de date raportate reiese faptul că aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condițiile absenței instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare și nici ca persoane externate la cerere.

”De asemenea, în urma analizei s-a constatat faptul că aproximativ 1.480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, reprezentând cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie a.c. – 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor uşoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile. În aceeaşi situaţie s-au aflat categorii de persoane din centre rezidenţiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar şi de îngrijire”, a mai transmis sursa citată.

 Potrivit CGS, având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica în consecinţă numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Virgil Popa: Spitalul Municipal Săcele este arhiplin cu pacienți bolnavi de COVID. A fost amenajat un centru de vaccinare

Leave a Reply

Your email address will not be published.