blog-logo

România ar putea avea un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie

Un studiu privat prezintă un scenariu negru pentru România: un milion de cazuri active de COVID-19 în luna septembrie.

Conform unei prognoze realizate de compania Avantera, pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în cazul cel mai pesimist, România ar putea avea un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie, dacă se păstrează indicele actual al distanţării sociale.

Studiul arată că numărul de noi cazuri de coronavirus a crescut în România cu 54,3% faţă de săptămâna trecută și subliniază faptul că în contextul actual, la 1 august vom avea între 20.000 şi 24.000 de cazuri active şi că s-ar crea condiţiile pentru impunerea din nou a stării de urgenţă.

Documentul publicat de Digi 24 susține că la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, este precizat în document.

În aceste condiții, autorii prognozei spun: „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”.

Alte articole:   Educație digitală pentru 200 de femei vulnerabile din Gârcini prin proiectul „Centru Digital pentru Femei”

România ar putea avea peste un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie

În cel mai negru scenariu, România ar putea depăși un milion de cazuri. (Evoluția numărului de cazuri active în cazul asigurării unei Distanțe Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozității (pragul de siguranță) = 34 de zile)

În studiu mai scrie că, dacă distanțarea socială crește, atunci s-ar putea diminua pericolul de infectare. În acest caz, ar putea exista sub o jumătate de milion de cazuri de infectări (Evoluția numărului de cazuri active în cazul asigurării unei Distanțe Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozității (pragul de siguranță) = 20 de zile).

Alte articole:   Kids Tâmpa, învinsă de Dunărea Călărași

Brașovul printre județele cel mai grav afectate

Prognoza evoluției de coronavirus pe județe arată că Bucureștiul și județele Argeș și Prahova ar fi cele mai grav afectate, fiind cele marcate cu roșu. Urmează județele Galați, Brașov, Dâmbovița și Arad – marcate cu portocaliu.

Aceste date sunt rezultatul unei atente monitorizări zilnice a numărului de cazuri active și o prognoză a evoluției realizată după modele folosite la nivel internațional.

Soluțiile existente

În cadrul studiului este notat și că dinamica epidemiei se poate modifica dacă se crește distanțarea socială.

„Putem modifica favorabil dinamica epidemiei pe două căi: crescând Distanța Socială respectiv reducând Durata Contagiozității”, se mai notează în prognoză.

Conform autorilor, distanța socială trebuie să fie mai mare decât durata medie a unui caz contagios pentru ca numărul de cazuri active să scadă.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

Distanța socială (DS) trebuie să fie mai mare (cu cât mai mare cu atât mai bine) decât durata medie a unui caz contagios(DC) pentru ca numărul de cazuri active (persoane contagioase) să scadă. Pentru România DC = 25.3 zile; măsurile luate ar trebui să asigure o distanță socială mai mare decât 25.3. Această formulă funcționează pe regiuni/țări relativ omogene din punct de vedere al evoluției epidemiei și măsurilor aplicate. Datorită formulelor utilizate, distanța socială calculată pentru o zi suferă mici ajustări în următoarele 3 zile”, mai scriu autorii documentului.

Documentul integral AICI.

Foto: digi24.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate