blog-logo

Arafat: Situația merge spre mai rău. Este posibil să se ajungă la restricţii zonale

Arafat: Situația merge spre mai rău. Este posibil să se ajungă la restricţii zonale

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a spus că „situația merge spre mai rău” și că este posibil ca autoritățile să ia măsuri restrictive în acele zone unor vor fi creșteri mari ale cazurilor de infectare cu coronavirus.

Raed Arafat a declarat la Digi24 că există o creștere continuă a cazurilor active, pentru că persoanele care se vindecă de COVID-19 sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc și că dacă situația o va impune, anumite zone din România, care sunt focare de coronavirus ar putea fi carantinate.

„Noi primim date din mai multe zone și, bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK. (…) Aceste cazuri (de infectare cu SARS-COV-2 – n.r.) cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare – riscul există (…)  să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei”, a declarat Raed Arafat, duminică seară, la Digi 24.

Şeful DSU a mai spus că nu este exclus ca autorităţile să impună măsuri de restricţie ”zonale sau regionale” acolo unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-Cov-2.

”Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a afirmat Raed Arafat, menţionând că nu ”o persoană” decide acest lucru, ci specialiştii în baza datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Marți va intra în vigoare Legea privind carantina și izolarea, care are prevederi în acest sens.

Alte articole:   Incendiu la o casă din județul Brașov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate