blog-logo

Un brașovean a transformat o hală în raiul iubitorilor de plăci din România FOTO & VIDEO

Un brașovean a transformat o hală în raiul iubitorilor de plăci din România FOTO & VIDEO

Ideile de afaceri nu trebuie să fie neapărat extrem de elaborate, să fie cu o adresabilitate unor domenii de top. Cu multă pasiune, dar și pricepere într-un domeniu de nișă, poți să dai lovitura.

Iată povestea unui tânăr care a investit o mică avere pentru a-și vedea visul împlinit. Rareș Brumă s-a născut la Brașov, în data de 15 iunie 1994. La vârsta de 9 ani s-a mutat cu familia în Italia. Mai exact, în Bologna, unde a trăit 14 ani.

Mama este designer vestimentar, iar după ce s-a închis fabrica la moartea patronului firmei, Gianfranco Ferre, aveau două posibilități: să se mute, din cauza locului de muncă al mamei, la Milano, sau sa revină întreaga familie în România.

„Tata, fiind foarte dornic să se întoarcă în țara natală, am decis să ne întoarcem, lucru pe care l-am făcut în 2015. Cu câțiva ani înainte, însă, mergând pe munte cu părinții mei, am avut contact pentru prima data cu schiurile, la varsta de 14 ani. Nu a fost o dragoste la prima vedere, dar m-a ajutat să descopăr snowboard-ul, care pot spune ca mi-a schimbat viața. Mai exact, pe snowboard se dădea un copil mai mic decât mine și mi s-a părut cel mai tare sport la prima vedere”, povestește Rareș pentru cititorii newsbv.ro.

De atunci, în fiecare an, el a venit în vacanță în România, cu atât mai mult cu cât, după un an de la încercarea cu schiurile, a avut posibilitatea să ajungă în Poiana Brașov, unde a primit primele lecții de la un instructor pe placă.

„Acesta a fost momentul în care pot spune că m-am îndrăgostit la prima vedere. Din acel moment mi-am dedicat orice moment liber plăcilor și sporturilor de acțiune. Am progresat la sporturi precum skateboarding, longboard și, trăind la mare, pe timpul verii eram zilnic la mare cu placa, skimboard, și îmi  petreceam luni de zile alergând pe faleză, căutând cel mai bun spot si cele mai bune condiții, valuri etc. Așteptam iarna, iar în restul zilelor în care nu era zăpadă eu mă antrenam să pot fi și mai bun anul următor”, își continuă povestea tânărul brașovean.

În 2016 a avut ocazia să îi cunoască îndeaproape și să participe la antrenamentele făcute de către membrii lotului național de freestyle snowboarding din Italia.

„A fost o experiență unică. Toate acestea se întâmplau în Cervinia, o localitate în Alpi. Ghețarii din Italia, la granița cu Franta și Elveția (Zermatt – cantonul Valais) sunt la 4000 de metri altitudine. A fost un spectacol și am plecat decis să mă antrenez cu ei pentru olimpiade și să reprezint România într-o disciplină încă necunoscută în țara noastră. Povestea asta a continuat înca 2 ani, la Livigno si Laax, dar din motive economice îmi era tot mai greu să progresez. Pe timp de vară mă întorceam în România sau eram instructor de wakeboard (schi nautic) în Turcia”, ne spune Rareș Brumă.

Ultimul an l-a petrecut în Romania, unde mama i-a propus să se înscrie la un curs de anteprenoriat. În urma cursului a depus proiectul cu ideile lui, iar la sfarsitul cursului a afat, cu mare supriză și bucurie, că a ieșit câștigator și că va fi finanțat!

Așa a luat ființă Freestyle Academy Brașov

„Se indeplineau visurile mele…. Freestyle Academy Brașov. Este vorba despre amenajarea unei baze de antrenamente pentru atleți, care are la bază toată experiența mea cu lotul național italian de freestyle. Este vorba de antrenamente progresive, axate pentru creșterea coordonării echilibrului, forței etc… Tot ce este necesar pentru un antrenament cât mai eficient posibil” – a afirmat Rareș.

În sala amenajata în spațiul unei fost hale industriale în spatele fostei tipografii de pe strada Zizinului (adresa exactă este Zizinului nr. 108), găsiți două trambuline elastice olimpice.

Una se numeste supertramp, unică în România, cunoscută datorită performanței și siguranței ei. În zona de gimnastica, Rareș se laudă cu primul airtrack din România, specific antrenamentelor la sol și, ultima piesă de rezistența, dar acest lucr nu înseamnă că nu este la fel de importantă, big air cu foampit, tradus o rampa de pe care te poți lansa cu bicicleta, cu schiuri, snowboard, skate… tot ce are roți, cu aterizare într-un bazon plin cu cuburi din burete.

Acestea sunt activitățile de bază ofeite, pentru care se asigură și ore de instructaj private. Dar, cei care vin cu prietenii amatori de sporturi extreme nu trebuie să se plictisească. Ei au posilbiltiatea să meargă la chill zone, cu șemineu, videoproiector cu playstation, darts, ping-pong, joc de carti, remy, monopoly sau să joace tenis de picior si volei. Incinta mai are și un loc pentru grătar cu foisor dedicat, pentru evenimente unde vin invitați din țară.

Cei pasionați de aceste activități pot urmări evenimentele organizate de Freestyle Academy Brașov pe site-urile de socializare. Rareș își dorește ca, pe viitor, să organizeze evenimente publice în centrul Brașovului, cu mici demonstrații ale sportivilor din Brașov sau ale profesioniștilor cu care colaboarează.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.