Mariana Tîrcă, suspendată 2 ani din activitate. Care este motivul?

Mariana Tîrcă, suspendată 2 ani din activitate. Care este motivul?

 Mariana Tîrcă, directorul tehnic, a fost suspendată 2 ani pentru că este „mama sportivei Sorina Tîrcă”. Cel puțin acest lucru a susținut Comisia de Audieri din cadrul Agenției Naționale-AntiDoping în motivare!

În data de 10 iunie, Comisia de Audieri a Agenției Naționale Anti-Doping a dat deciziile în cazul de dopaj care a zguduit handbalul românesc. A trecut mai bine de o lună de la data respectivă, dar nici până azi nu au fost prezentate oficial motivele pentru suspendările dictate. 

Sportivele au primit între 1,3 și 1,8 ani de suspendare, iar personal auxiliar, între 2 și 4 ani. În această ultimă categorie au intrat, de fapt, numai trei persoane, medicul Marius Capră (4 ani de suspendare), fostul director general Liviu Dragomir (2,6 ani de suspendare) și directorul tehnic Mariana Tîrcă (2 ani de suspendare).

Alte articole:   Scrisoarea cititorului: Calea București, pistă nocturnă de raliu pentru mașinile tunate

Medicul Marius Capră a dezvăluit cum a motivat Comisia de Audiere din cadrul ANAD suspendatrea lui de 4 ani. „Medicul (subsemnatul) a discutat cu Dr. Tatiana Camencean (medicul clinicii IOMED) despre procedură, dacă este interzisă sau nu, și el a considerat că nu este vorba despre o manipulare a sângelui. O motivație, din punctul meu de vedere, de 2 lei!! Am discutat cu Medicul Clinicii, de unde am scrisoare medicală parafată și cu număr de înregistrare, scrie negru pe alb că nu este o procedură interzisă. Deci, nu am concluzionat eu!”, a susținut Marius Capră într-un interviu pentru Sport.

În ceea ce privește staff-ul tehnic al echipei Corona Brașov, antrenorii Ion Crăciun și Marius Novanc plus fizioterapeutul Szocs Csaba au fost nevinovați, având în vedere că nu au fost suficiente dovezi care să demonstreze complicitatea la încălcarea reglementărilor anti-doping. În schimb, Comisia de Audiere a găsit-o vinovată pe Mariana Tîrcă și a suspendat-o pentru 2 ani.

Alte articole:   Persoane dispărute de la domiciliu

Motivarea a fost următoarea: „În ce o privește pe Mariana Tîrcă, director tehnic, măsurile de precauție pe care trebuia să le aibă în vedere trebuie apreciate cu mai multă exigență având în vedere împrejurarea că este mama sportivei Sorina Tîrcă și ea însăsi sportivă de mare peformanță”. Iar pedeapsa este în contextul în care Sorina Tîrcă s-a numărat printre sportivele care au refuzat să meargă să facă acea terapie prin laser intravenos.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate