blog-logo

Starea de alertă se prelungește încă 30 de zile

Starea de alertă se prelungește încă 30 de zile

Președintele a anunțat decizia la finalul unei ședințe cu premierul, vicepremierul Turcan, și miniștrii Sănătății și de Interne. A participat și șeful DSU, Raed Arafat. Iohannis a mai spus că va insista, în cadrul summitului Consiliului European de vineri, pentru ca România să primească un sprijin consistent care să susțină măsurile de revigorare economică, potrivit biziday.ro.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Situația epidemiologică NU este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, foarte mult!
  • Dragi români, vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții. Purtați masca, păstrați distanța! Respectați normele!
  • În aceste condiții în care nu doar că nu scade numărul, ba crește iarăși, e evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții, dar nici noi relaxări.
  • În acest context dorim să continuăm măsurile pentru revigorare economică. Guvernul pregătește noi acte normative, care pun în practică acest program. E extrem de importantă după această perioadă complicată.
  • Discuția pe care o voi avea vineri e tot legată de asta, la Bruxelles în Consiliul European, unde e important ca România să obțină o sumă consistentă.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   FC Braşov rămâne neînvinsă în cantonamentul din Antalya

Leave a Reply

Your email address will not be published.