blog-logo

Noi condiții de călătorie impuse de Grecia. Austria interzice zborurile dinspre și către România

Noi condiții de călătorie impuse de Grecia. Austria interzice zborurile dinspre și către România

Românii pot ajunge din nou în Grecia prin vama Kulata-Promachonas. Termenul a fost devansat, iar guvernul elen a modificat condițiile și a anunţat că permite accesul începând de miercuri, 15 iulie, ora 00.01.

Potrivit noilor condiţii făcute publice de Ministerului de Externe, este nevoie de un formularul completat și dovada testului Covid negativ.

Mai exact, cei care vor să intre în Grecia prin vama Kulata Promachonas, trebuie să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) pus la dispoziţie de autorităţile elene la adresa travel.gov.gr. Acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Grecia.

De asemenea, turiștii trebuie să deţină şi dovada testului negativ pentru Covid-19, document în limba engleză, care să conţină datele documentelor de identitate folosite la ieşirea din ţară.

Alte articole:   PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,1% în august

Doar călătorilor care au un certificate care atestă rezultatul negativ al testului le va fi permis accesul în Grecia.

Austria interzice zborurile dinspre și către România

Începând cu data de 16 iulie, Austria interzice zborurile regulate directe din România, dar și din alte nouă state. Măsura vine ca parte a planului de reducere a infectărilor cu virusul SARS CoV-2.

Un ordin semnat de ministrul austriac al Sănătăţii impune restricţii pentru zboruri pentru 18 ţări.

Pe lista ţărilor din care sau spre care nu mai sunt permise zboruri au fost incluse toate statele din Balcanii de Vest, dar şi România, Bulgaria, Republica Moldova şi Egipt.

Alte articole:   Bărbat încătușat la Prejmer, după ce a făcut un scandal monstru lângă o secție de votare

Sunt exceptate zborurile considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură

Noile reglementări sunt valabile până la data de 31 iulie 2020.

Belgia a inclus România în zona portocalie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează pe cei care călătoresc în Belgia că România a fost inclusă în zona portocalie, iar autorităţile din regat pot stabili măsuri şi recomandă vigilenţă crescută.

“Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autoritățile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilență crescută) și zona roșie – carantină obligatorie și testare la intrarea pe teritoriul Belgiei. Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetățenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială), începând cu data de 13 iulie, li se recomandă vigilență crescută privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu COVID-19”, anunță Ministerul de Externe.

Ministerul recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Belgia consultarea informaţiilor publicate pe site-ul autorităţilor belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate