blog-logo

Cum se va desfășura școala din toamnă? Monica Anisie despre cum vor învăța elevii

Cum se va desfășura școala din toamnă? Monica Anisie despre cum vor învăța elevii

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a declarat la Digi24 că sunt şanse mici ca şcoala să înceapă în regim normal din toamnă.

Anisie susţine că situaţia actuală nu permite ca toţi elevii să fie aduşi în clase şi precizează că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învăţământului desfăşurat exclusiv în online.

”Am analizat modalităţile în care am putea redeschide unităţile de învăţământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică”, a declarat ministrul.

Conform lui Anisie, unul dintre scenariile luate în calcul era să înceapă şcoala normal, ”dar nu e cazul de situaţie normală”, iar dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continue învăţarea online.

Alte articole:   Activitate didactică suspendată la Gradinița cu program prelungit nr.1 din Brașov

Referitor la nemulţumirile semnalete de elevi, legate de cursurile online, Monica Anisie a spus că dascălii vor fi instruiţi profesional şi vor fi capabili să îi ghideze pe elevi să folosească tehnologia.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situaţie dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăţi ceea ce s-a făcut”, a mai spus ministrul Educaţiei.

În ceea ce privește tabletele promise elevilor, ministrul Educaţiei a spus că a început procedura de licitaţie pentru achiziţia acestora şi a alocat 150 de milioane de lei pentru echipamente, însă deocamdată există doar un termen impus, care este 10 septembrie.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate