blog-logo

Turismul, în scădere în județul Brașov. Sosirile au scăzut cu peste 50%

Turismul, în scădere în județul Brașov. Sosirile au scăzut cu peste 50%

Pandemia de COVID-19 a provocat o scădere de peste 50% a sosirilor de turişti în județul Brașov, în primele cinci luni ale acestui an, potrivit datelor Direcției Județene de Statistică.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în primele cinci luni din 2020, în scădere cu 51,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2019.

Cei mai mulţi turişti străini care au vizitat Braşovul sunt, germanii, moldovenii și israelienii . Locurile următoare sunt deţinute de turiştii din Regatul Unit, Irlanda și Franța.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în Ianuarie – Mai 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, în scadere cu 49,6%.

Alte articole:   Evaluare Națională 2021. Câte două teste de antrenament pe săptămână vor fi publicate la fiecare materie de examen, din 17 mai

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în judeţul Braşov, în Ianuarie – Mai 2020 a fost de 25,9%, iar faţă de aceeaşi perioadă din 2019 (25,7%) a crescut cu 0,2 puncte procentuale.

În perioada menționată la hoteluri s-a înregistrat cel mai ridicat indice de utilizare de 36,6%.

Durata medie a sejurului a fost în Ianuarie – Mai 2020 de 2,1 zile.

În Regiunea Centru, judeţul Braşov ocupă locul I la sosiri cu 52,0% şi la înnoptări cu 53,3%, din totalul sosirilor, respectiv al înnoptărilor regiunii.

La nivel naţional, judeţul Braşov ocupă locul al II-lea, dupa Municipiul Bucuresti, la sosiri cu ponderea de 13,8% și la înnoptări cu ponderea de 14,4%.

Alte articole:   Începe Evaluarea Națională la clasa a VI-a. Testarea nu se va susține la aceeași oră în toate județele

În luna Mai, în județul Brașov, capacitatea de cazare a structurilor de primire turistică a celor 99 unităţi de cazare care au raportat activitate turistică în această lună a fost de 3.746 locuri, cu 85,5% mai mică decât în luna mai 2019.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate