blog-logo

Lista centrelor de testare din județul Brașov pentru cei care vor să plece în Grecia

Lista centrelor de testare din județul Brașov pentru cei care vor să plece în Grecia

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a publicat lista centrelor de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia şi trebuie să prezinte un test negativ.

Începând de miercuri, 15 iulie, persoanele care vor să călătorească în Grecia prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru Covid-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

„În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, se arată într-o informare de presă a ministerului. 

În judeţul Braşov, teste molelculare pentru COVID-19 se pot face în cinci centre:

  • Spitalul Clinic de Boli  Infecţioase Brașov – str. Mihai Viteazu nr. 9, tel: 0268 422 474, 0268 422 464;
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov – Calea Bucureşti nr. 25; tel: 0268 320 022
  • Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „A. I Sbârcea” Brașov – str. George Bariţiu nr. 36, tel: 0368 202013;
  • Spitalul Municipal Codlea – str. 9 Mai nr. 19, tel: 0268 25 21 53;
  • Săitalul „Sf. Constantin” Braşov – Calea Bucureşti nr. 318, tel: 0268.300.300
Alte articole:   Despre noi, femeile, în pandemie

În vederea testării SARS-CoV-2 prin RT-PCR în județul Brașov vă recomandăm următoarele laboratoare care sunt incluse în Ordinul nr. 377/ 2017 actualizat, ca laboratoare acreditate, care au puncte de lucru/ de recoltare în jud. Brașov :

  • Centrul Medical Unirea – Regina Maria,
  • S.C. Policlinica Diagnistic Rapid S.A. – Medlife,
  • Synevo România,
  • Teo Health SA – Spitalul Sf. Constantin Brașov,
  • Spitalul Municipal Săcele.

Pentru a evita aglomerația de la punctele de recoltare, vă rugăm să sunați în prealabil, la laboratoare pentru programare.

Menționăm că laboratarele spitalelor Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, care sunt incluse în PN, sunt destinate prelucrării cu prioritate a testelor pentru persoanele simptomatice, precum și a celor asimptomatice din Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată.

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

Testul trebuie să fie făcut la unul dintre laboratoarele acreditate, trebuie să fie scrise în limba engleză și să aibă înscrise pe ele și numele, datele din pașaport sau din cartea de identitate ale călătorului.

Autoritățile elene informează că existența unui certificat negativ pentru testul COVID-19, nu exclude posibilitatea unei testări aleatorii în vamă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate